تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,538 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,362 |
تعیین میزان هیستامین و تیرامین در پنیرهای توزیعی در شهر قزوین با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 4، دوره 12، 4 (48) زمستان، اسفند 1401، صفحه 41-49 اصل مقاله (1.49 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfh.2023.1983288.1396 | ||
نویسندگان | ||
زهرا سلحشوریان1؛ محمدحسین موثق* 2 | ||
1دانشآموخته دکتری عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
2دانشیار بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
چکیده | ||
هیستامین و تیرامین از آمینهای بیوژنیک هستند که این آمینهای بیوژنیک ترکیبات سمی تولیدشده توسط تعدادی از میکروارگانیسمها میباشند که بهعنوان نتیجه متابولیسم برخی از اسیدهای آمینه و واکنش دکربوکسیلاسیون در طول تخمیر و یا فساد مواد غذایی تولید میشوند. هدف از این مطالعه، تعیین میزان هیستامین و تیرامین در پنیرهای توزیعی در شهر قزوین بود. تعداد 60 نمونه شامل 30 نمونه پنیر کوزه، 15 نمونه پنیر پاستوریزه و 15 نمونه پنیر پروبیوتیک از مهرماه لغایت آذرماه 1400 بهصورت تصادفی ساده از سطح شهر قزوین جمعآوری شد. میزان هیستامین و تیرامین در نمونهها با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا تعیین گردید. تمام نمونههای پنیرحاوی هیستامین بودند و در نمونههای پنیرکوزه، پاستوریزه و پروبیوتیک به ترتیب 100، 100 و 66/6 درصد نمونهها حاوی هیستامین بیشازحد مجاز (100 میلیگرم در کیلوگرم) بودند. میانگین میزان هیستامین در پنیر کوزه، پاستوریزه و پروبیوتیک به ترتیب 94/34 ± 37/208 ،04/12 ± 80/123 و 27/18 ± 67/66 میلیگرم در کیلوگرم بود (05/0>p). میزان تیرامین در نمونههای پنیرکوزه ، پاستوریزه و پروبیوتیک در حد مجاز(600 میلیگرم در کیلوگرم)بود، و میانگین میزان تیرامین در پنیر کوزه، پاستوریزه و پروبیوتیک به ترتیب 24/15 ± 85/145، 34/10 ± 49/77 و 31/9 ± 98/45 میلیگرم در کیلوگرم بود (05/0>p). با توجه به نتایج حاصله به نظرمی رسد استفاده از پنیر کوزه و پاستوریزه در شهر قزوین برای افرادی که به میزان بالای هیستامین حساس هستند مناسب نمیباشد و توصیه میشود که این گروه از افراد از پنیر پروبیوتیک استفاده نمایند. | ||
کلیدواژهها | ||
هیستامین؛ تیرامین؛ پنیر؛ کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا؛ قزوین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 149 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 50 |