تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,973 |
بهینهسازی تولید فایکوسیانین توسط ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در شرایطهای مختلف دما، شدت نور، روشهایکشت و نوع منبعکربنی | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 تیر 1402 اصل مقاله (637.12 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2022.1944465.1765 | ||
نویسندگان | ||
زهرا لطیفی1؛ حبیب الله شهریاری2؛ محمدحسین مرحمتی زاده3؛ عاطفه ارجمندیان4؛ مریم مدامیان فرشبافی5؛ لیلا روزبه* 6 | ||
1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران. | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران. | ||
3دانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران. | ||
4دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران. | ||
5دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین - پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران. | ||
6استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران. | ||
چکیده | ||
در حال حاضر تولید تجاری بسیاری از رنگدانهها از منابع غیرطبیعی است. به دلیل اثرات سمی گزارش شده از این رنگهای مصنوعی استفاده از رنگهای طبیعی در مصارف دارویی و غذایی ضروری است. فایکوسیانین به عنوان یک رنگدانه طبیعی با خاصیت آنتیاکسیدانی قوی از ریز جلبک اسپیرولینا استخراج میگردد. این ریزجلبک دارای محتوای مواد مغذی منحصر به فرد و اثرات تغذیهای و درمانی متعددی میباشد که در غنیسازی فرآوردههای غذایی مختلف بهکار گرفته میشود. در این تحقیق شرایط بهینه تولید و استخراج رنگدانه فایکوسیانین از ریزجلبک اسپیرولینا مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش اثر منبع کربنی (گلوکز، اتانول، اسید استیک)، روش کشت (مداوم و غیر مداوم)، دما (28 و 38 درجه سانتیگراد) و شدت نور (2 و 5/3 کیلو لوکس) بر میزان تولید رنگدانه فایکوسیانین از ریز جلبک سبز آبی بررسی شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات مطابق با طرح فاکتوریل با استفاده از نرمافزار آماری SPSS در سطح احتمال 05/0 ˂ Pانجام شد. نتایج آزمونهای روش مداوم مشابه روش غیر مداوم بود. افزایش دما از 28 به 38 درجه سانتیگراد تأثیر جدی در کاهش تولید رنگدانه فایکوسیانین داشت و هر سه منبع کربنی در روش مداوم همانند روش غیر مداوم در شدت نور 5/3 کیلولوکس و دمای 28 درجه سانتیگراد باعث تولید حداکثر مقدار فایکوسیانین شدند. منبع کربنی گلوکز در روش مداوم و با دمای 28 درجه سانتیگراد و شدت نور 5/3 کیلولوکس باعث تولید 41/33 درصد رنگدانه فایکوسیانین شد که به عنوان روش مناسبتری مشخص شد. در هر دو روش مداوم و غیر مداوم به علت شدت نور بالا مقدار تولید فایکوسیانین زیاد بود و این مقادیر با افزودن منبع کربنی گلوکز افزایش پیدا میکرد. | ||
کلیدواژهها | ||
رنگدانه پروتئینی؛ ریز جلبک سبز- آبی؛ روشهای کشت؛ اسپیرولینا پلاتنسیس | ||
مراجع | ||
European Food Research and Technology, 222(3), pp. 362-7.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 145 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 30 |