تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,440,758 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,460,137 |
اثرات بکارگیرى دماهاى دو مرحله ای در فرآیند خشک کردن ذرت | ||
مجله مهندسی زیست سامانه | ||
دوره 11، شماره 3، آذر 1401، صفحه 29-33 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
عباس شریفی نیا[1] دستیابی به شرایط بهینه در فرایند خشک کردن می تواند اثر مهمی بر زمان فرآورى و بهبود شاخص هاى کیفی محصول داشته باشد. پارامترهاى دما و سرعت جابجایی هواى گرم عوامل اصلی مؤثر در فرایند خشک شدن ذرت محسوب می شود. پارامترهاى پژوهش شامل خشک کردن در دماى ثابت 40،50، 60 و 70 درجه سانتیگراد و دماى دو مرحله اى بود. در خشک کردن دو مرحله اى، ابتدا در دماى 70 درجه، عملیات خشک کردن انجام و پس از یک ساعت دما به 50 و 60 تغییر یافت و تاثیر آن بر روى زمان و آهنگ خشک شدن ذرت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد اثرات تغییر دو مرحله اى دما بر زمان و آهنگ خشک کردن ذرت در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. دماى دومرحله اى می تواند تا 20 درصد زمان خشک کردن را نسبت به دماى ثابت کاهش دهد. [1] - کارشناسی ارشد، گروه ماشین هاى کشاورزى، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران نویسنده مسؤول: abbassharifinia1982@gmail.com | ||
کلیدواژهها | ||
ذرت؛ دما دو مرحله اى؛ آهنگ خشک کردن؛ زمان خشک کردن | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 20 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 110 |