| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,557,960 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,267,081 |
اثر نشاسته اصلاح شده سیب زمینی بر خواص رئولوژیکی، بافت و فیزیکی و شیمیائی کالباس مرغ | ||
| فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 12 تیر 1402 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/qafj.2023.1987395.1077 | ||
| نویسندگان | ||
| مهری داخته هارونی1؛ علیرضا رحمن* 2؛ مانیا صالحی فر1 | ||
| 1گروه صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس ، تهران ، ایران | ||
| 2گروه صناع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس | ||
| چکیده | ||
| در این تحقیق اثر استفاده از نشاسته استیله سیب زمینی بعنوان جایگزین چربی بر خواص رئولوژیکی، بافت و فیزیکوشیمیایی کالباس مرغ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمونهای نوسانی نشان داد که مدول الاستیک و مدول ویسکوز ، نمونههای خمیر کالباس ، با افزایش نشاسته اصلاح شده و کاهش روغن، ویسکوزیته افزایش مییابد. بررسی ویسکوزیته ظاهری نشان دهنده رفتار شبه پلاستیک نمونهها بود. نتایج نشان داد با افزایش نشاسته استیله و کاهش روغن در فرمولاسیون ، میزان رطوبت، خاکستر و کربوهیدرات ا افزایش و pH نمونهها کاهش یافت. نتایج نشان دادکاهش چربی کل با افزایش نشاسته اصلاح شده و کاهش روغن در فرمولاسیون است. بررسی ویژگیهای بافتی نمومه ها نشان داد که سفتی، حالت صمغی و قابلیت جویدن با افزایش نشاسته استیله و کاهش روغن افزایش یافته است. با افزایش نشاسته استیله تا %2 وزنی میزان چسبندگی افزایش یافت و پس از آن با افزایش نشاسته و کاهش روغن چسبندگی کاهش یافته است، در حالیکه پیوستگی و حالت ارتجاعی بافت تغییر نکرده است. با افزایش نشاسته استیله و کاهش روغن میزان روشنایی کاهش ، پارامتر قرمزی افزایش و میزان رنگ آبی کاهش یافته است و نمونه حاوی %4 نشاسته استیله، بهترین امتیاز رنگ را داشته است. امتیاز حسی مربوط به طعم و مزه نمونهها نشان داد بهترین نمونه شاهد است. نتایج بررسی حسی بافت نشان داد که با افزایش نشاسته اصلاح شده و کاهش روغن امتیاز حسی بافت کاهش یافته است. در رابطه با پذیرش کلی نمونههای شاهد و تیمار 1 و 2 بیشترین امتیاز حسی را به خود اختصاص دادهاند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| کالباس مرغ؛ نشاسته استیله سیبزمینی؛ رئولوژی؛ خصوصیات فیزیکی وشیمیایی | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 194 |
||