تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,551,844 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,723,241 |
بررسی میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری باسیلوس سرئوس در شیرخشک نوزاد و موادغذایی حاوی شیرخشک | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 6، دوره 10، شماره 2، تیر 1402، صفحه 50-61 اصل مقاله (1.04 M) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfm.2023.1977383.1802 | ||
نویسندگان | ||
بیگم امیدی1؛ شیلا صفائیان* 2؛ ناهید رحیمی فرد2؛ رضوان رضوان موسوی ندوشن3؛ بابک پوراکبری4 | ||
1دانشجوی دکترا، گروه صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
2دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، گروه صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
3گروه صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
4دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر با هدف ارزیابی شیوع و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی باسیلوس سرئوس در بستنی، کیک، پنیر و شیرخشک نوزاد انجام گرفت. بدینمنظور 600 نمونه از مراکز فروش مواد غذایی در شهر تهران تهیه و به آزمایشگاه کنترل کیفی دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شد و بر روی محیط کشت اختصاصی باسیلوس سرئوس، MYP که حاوی مکمل پلیمیکسینبی و زرده تخممرغ بود، کشت داده شد. سپس از کلونیهای صورتیرنگ تشکیل شده، رنگآمیزی گرم و تست کاتالاز انجام شد و حساسیت باکتریهای جدا شده نسبت به آنتیبیوتیکهای آمپیسیلین، پنیسیلین، وانکومایسین، سفازولین، متیسیلین، سفکسیم، سولفامتوکسازول تریمتوپریم، کلرامفنیکل، سفپیم و تتراسایکلین براساس روش انتشار دیسک ارزیابی شدند. در هیچ یک از نمونههای کیک، پنیر و بستنی آلودگی به باسیلوس سرئوس مشاهده نشد. اما از 150 نمونه شیرخشک نوزاد، 30 نمونه آلوده به باسیلوس سرئوس (18 نمونه دارای کمتر از CFU/g 10 ، 7 نمونه CFU/g 102-10 و 5 نمونه بیشتر از CFU/g 102) بودند. نتایج آنتیبیوگرام نشان داد که باسیلوس سرئوسهای جدا شده نسبت به آنتیبیوتیکهای وانکومایسین (76/7 درصد)، تتراسایکلین (70 درصد) و کلرامفنیکل (3/63 درصد) بیشترین حساسیت و به آنتیبیوتیک پنیسیلین (100 درصد)، سفکسیم (100 درصد) و آمپیسیلین (7/96 درصد) بیشترین مقاومت را داشتند. نتایج کلی حاکی از شیوع قابل توجه باسیلوس سرئوس در شیر خشکهای مورد آزمایش بود، که با توجه به روند رو به رشد استفاده از شیر خشک و اهمیت بیشتر به کیفیت و ارزیابی سلامت در شیر خشکهای مصرفی، باید بررسی آلودگی و رویکردهای پیشگیرانه بیشتر مورد توجه قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
شیرخشک نوزاد؛ مواد غذایی؛ باسیلوس سرئوس؛ انتی بیوتیک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 188 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 60 |