تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,266 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,900 |
مقایسه سلولهای فیبروبلاست مشتق شده از جنین جوجه و بلدرچین بر اساس توانایی تکثیر و بقا | ||
زیست شناسی تکوینی | ||
مقاله 4، دوره 15، شماره 3 - شماره پیاپی 59، مرداد 1402، صفحه 35-40 اصل مقاله (797.33 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jdb.2023.1960635.1310 | ||
نویسندگان | ||
الهام حویزی* 1؛ علی آقائی2 | ||
1گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
سلولهای بنیادی ماکیان مدلهای درون آزمایشگاهی فوق العاده ای در آموزشهای تکوینی و دارویی محسوب میشوند. این سلولها دارای ظرفیتهای بالایی در خودنوزایی و تمایز بوده و میتوانند به عنوان فناوری ارزشمندی در صنعت طیور مورد توجه قرار گیرند. هدف از این پژوهش استحصال، کشت و مقایسه سلولهای فیبروبلاست جنین جوجه و بلدرچین با درنظر گرفتن زمان دوبرابر شدن تعداد سلولی (PDT) و میزان بقای سلولی در طول دورههای مختلف پاساژ بود. در این پژوهش تجربی، سلولهای فیبروبلاست با روش هضم آنزیمی از تخمهای لقاح یافته جدا و در محیط کشت DMEM محتوی 10درصد سرم FBS برای پاساژهای مختلف کشت شدند. زمان دو برابر شدن تعداد سلولها و بقای سلولی با استفاده از رنگآمیزی تریپان بلو و تستMTT بررسی گردید. دادهها نشان داد که هر دو نوع سلول در محیط کشت DMEM محتوی 10درصد سرم FBS و در دمای 38 درجه دارای حداکثر تکثیر بودند. براساس نتایج ما PDT برای هر دونوع سلول حدود 2±16 ساعت در طول پاساژهای اول تا سوم محاسبه گردید، اما در طی پاساژهای چهارم تا ششم PDT برای سلولهای فیبروبلاست جوجه به 2±28 ساعت و برای سلولهای فیبروبلاست بلدرچین 2±36 ساعت محاسبه گردید (p<0.05)؛ همچنین نتایج تست بقای سلولی مطابق با نتایج PDTبود. این پژوهش توانایی خودنوزایی و بقای سلولهای فیبروبلاست بلدرچین بهعنوان منبعی جدید از سلولهای بنیادی ماکیان را توصیف میکند و استفاده ازین سلولها در کاربردهای فناوردی در آینده را پیشنهاد میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
سلولهای بنیادی ماکیان؛ سرعت رشد؛ بقای سلولی؛ بلدرچین | ||
مراجع | ||
composition and nutritive value of Japanese quail eggs--a review. Folia Biol (Krakow). 2014; 62(4): 287-92.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 76 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 55 |