تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,456,208 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,471,013 |
تأثیر تغییرات دما و سرعت هوا بر فرایند خشک کردن سویا | ||
مجله مهندسی زیست سامانه | ||
دوره 12، شماره 2، شهریور 1402، صفحه 27-35 اصل مقاله (1.68 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
فرشید بیات مقدم [1] یکی از مهمترین مراحل فرآوری محصولات کشاورزی، فرایند خشک کردن می باشد. در این مرحله رطوبت اولیه محصول کاهش مییابد. دستیابی به شرایط بهینه در فرایند خشک کردن می تواند اثر مهمی بر زمان فرآوری و بهبود شاخص های کیفی محصول داشته باشد. پارامترهای دما و سرعت جابجایی هوای گرم عوامل اصلی مؤثر در فرایند خشک شدن سویا محسوب می شود. در این مطالعه تأثیر تغییرات دما (در سه سطح 40 و50 و60 درجه سلسیوس) و سرعت هوا در دو سطح (2 و3 متر بر ثانیه) بر روی زمان و آهنگ خشک شدن سویا مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات رطوبت در حین فرایند خشک شدن در شرایط مختلف با مدل های مختلف ریاضی برازش داده شد. نتایج نشان داد که پارامترهای دما و سرعت جابجایی هوا اثرات معنی داری در سطح احتمال یک درصد بر روی زمان و آهنگ خشک شدن دارند. تاثیر دما بر فرایند خشک کردن بسیار زیاد بود و افزایش آن موجب کاهش زمان خشک کردن و افزایش آهنگ خشک کردن گردید. [1]-کارشناسی ارشد گروه مهندسی بیوسیستم، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران * نویسنده مسؤول: f.b.moghadam@gmail.com | ||
کلیدواژهها | ||
زمان خشک کردن؛ مدل سازی دینامیکی؛ سویا؛ سرعت هوا؛ دما | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 34 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 29 |