تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,440,713 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,459,999 |
تهیه و بررسی رفتار پاداکسندگی فیلم های خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی روغن اسانس نعنا و روغن زیتون | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 6، دوره 17، شماره 2، شهریور 1402، صفحه 50-58 اصل مقاله (608.38 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jacr.2023.1978782.2094 | ||
نویسندگان | ||
سیما پوربیرام* 1؛ مهسا کوشش2 | ||
1دانشیار، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
ساخت فیلم های خوراکی بر پایه بسپار زیستتخریبپذیر کربوکسی متیل سلولز حامل اسانس استخراج شده از گیاه نعنا، به عنوان منبع پاداکسنده، در این کار گزارش شده است. برای بهبود کیفیت این فیلم ها از موادی مانند کلسیم آسکوربات به عنوان پیونددهنده، ساکاروز بهعنوان کشسان کننده، روغن زیتون به عنوان آبگریزکننده فیلم ها استفاده شده است. نتیجه های آزمون های کنترل کیفی که بر فیلم ها انجام شد، نشان داد که افزودن اسانس نعنا و روغن زیتون موجب بهبود معنادار کیفیت فیلم پایه شده است. به طوریکه در فیلم اصلاح شده رطوبت 27 درصد، تورم 31 درصد، حلالیت 30 درصد و نفوذپذیری بخار آب 39 درصد کاهش یافت. نتیجه های به دست آمده از نمودارهای تنش-کرنش نشان داد با افزودن کلسیم آسکوربات به ترکیب فیلم، میانگین مقاومت کششی 3/8 برابر و ازدیاد طول در نقطه ی شکست 2/3 برابر افزایش یافت. با توجه به اندازه گیریهای الکتروشیمیایی، فیلم های حاوی اسانس نعنا ویژگی پاداکسندگی داشتند و پایداری و کارایی اسانس در داخل آنها زیاد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
اندازه گیری الکتروشیمیایی؛ آنتی اکسیدان؛ نعناع؛ پلیمر زیست تخریب پذیر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 112 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 53 |