تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,624 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,435,259 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,455,837 |
جداسازی و تعیین حساسیت ضد میکروبی آرکوباکتر در شیر خام و فراورده های آن به روش کشت و PCR در استان اصفهان | ||
نشریه علمی میکروبیولوژی دامپزشکی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 شهریور 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی (اصیل) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jvm.2023.1985617.1244 | ||
نویسندگان | ||
اباذر لامعی1؛ ابراهیم رحیمی* 2؛ امیر شاکریان3؛ حسن ممتاز4 | ||
1دانشجوی دکتری بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی ، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
3استاد مرکز تحقیقات تغذیه و فرآورده های ارگانیک ، واحد شهرکرد ، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد ، ایران | ||
4استاد گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد ، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده مقدمه : آرکوباکتر ها عامل بیماری مشترک بین انسان و حیوانات هستند و از طریق آب و مواد غذایی منتقل می شوند تاکنون اطلاعات اندکی در خصوص مکانیسم های بیماری زایی آرکوباکترها منتشر شده است . بررسی حاضر با هدف بررسی دقیق مقاومت دارویی آرکوباکتر و شیوع آن در شیر خام و فراورده های آن در استان اصفهان انجام گرفت. مواد و روش کار: در این مطالعه تعداد 350 نمونه شیر خام از 5 گونه حیوان شامل گاو، گوسفند، بز، شتر و گاومیش و 400 نمونه از فراورده های شیر شامل پنیر ، خامه ،کره و بستنی سنتی به طور تصادفی از لبنیاتیهای شهر اصفهان و اطراف اصفهان جمع آوری و در شرایط سترون به آزمایشگاه انتقال داده شدند جهت جداسازی باکتری از محیط CAMP (مرک- آلمان)، غنی شده با خون گوسفند دفیبرینه شده استفاده گردید سپس کلنیهای مشکوک با استفاده از تست بیوشیمیایی جداسازی و شناسایی شدند و از تکنیک واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) جهت تأیید آرکوباکترها استفاده شد. همچنین در این مطالعه به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی از روش انتشار دیسکی طبق معیار (2017)CLSI استفاده گردید. یافته ها: در این مطالعه از مجموع ۷۵۰ نمونه بررسی شده ، 18 نمونه به یکی از گونههای آرکوباکتر آلوده بودند. که این 18 مورد فقط از شیر خام یافت شد و هیچ کدام از فراورده های شیر به این باکتری آلوده نبودند ، بیشترین مقاومت آنتی بیوتیک نیز مربوط به آمپیسیلین ، آموکسی سیلین-کلاوولانیک اسید ، سفالوتین ، سفوتاکسیم و تتراسایکلین مشاهده گردید . | ||
کلیدواژهها | ||
کلمات کلیدی : آرکوباکتر؛ شیر خام؛ مقاومت آنتی بیوتیک _Pcr | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 88 |