| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,561,043 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,268,798 |
بررسی تاثیرحذف یونجه در جیرهغذایی برخصوصیات لاشه برههای پرواری نژاد افشاری | ||
| مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
| دوره 1، شماره 4، اسفند 1400، صفحه 349-360 اصل مقاله (479.23 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| زهرا محبوبی1؛ ناصر کریمی* 2؛ عباس جهان بخشی* 3 | ||
| 1دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی ورامین - پیشوا | ||
| 2استادیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین - پیشوا | ||
| 3استادیار، گروه علوم دامی-ژنتیک و اصلاح نژاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوا | ||
| چکیده | ||
| به منظور بررسی تاثیر حذف یونجه درجیرهغذایی بر خصوصیات لاشه بره های پرواری نژاد افشاری، آزمایشی با استفاده از 36 رأس بره نر نژاد افشار با میانگین وزن زنده 9/1 ± 53/32 کیلوگرم و میانگین سن63/6 ± 93روزگی به مدت 90 روز بر اساس آزمایش فاکتوریل در پایه طرح کاملاً تصادفی2×2 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیماریک: جیره پروار حاوی 80 درصد کنسانتره و 20 درصد علوفه (10درصد کاهگندم و10 درصد یونجه خشک)، تیمار دوم: جیره پروار حاوی 80 درصد کنسانتره و20 درصد علوفه (20 درصد کاه گندم و صفر درصد یونجه خشک)، تیمار سوم: جیره پروارحاوی 90 درصد کنسانتره و10 درصد علوفه (5 درصد کاه گندم و 5 درصد یونجه خشک) و تیمار چهارم: جیره پروارحاوی 90 درصد کنسانتره و10 درصد علوفه (10درصد کاه گندم و صفر درصد یونجه خشک) بود. جیرههای آزمایشی بر اساس جداول استاندارد غذایی (2007) NRC تنظیم شده و مواد خوراکی تشکیل دهنده جیره ها و ارزش غذایی آنها مشابه بود. ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه برای تیمار چهار به طور معنیداری بیشتر از تیمارهای دیگر بود. تیمار چهار به لحاظ عددی ضریب تبدیل غذایی کمتری (1/6) در مقایسه با سه تیمار دیگر داشت. میانگین وزن پایانی بره ها، وزن لاشه گرم و سرد در بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی داری نشان دادند. بر اساس نتایج به دست آمده حذف یونجه هیچ مشکل تولیدی را در این دامها ایجاد نکرد. افزایش کنسانتره و حذف یونجه در جیره باعث بالا رفتن مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه و در مجموع وزن نهایی بالاتری در بره های پرواری می گردد و همچنین باعث بهبود ضریب تبدیل خوراک، عملکرد رشد و درصد لاشه گردید. | ||
| کلیدواژهها | ||
| بره افشاری؛ خصوصیات لاشه؛ عملکرد رشد؛ یونجه | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 41 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 47 |
||