تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,534 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,445,064 |
تاثیر روغن کتان و پودر زنجبیل بر عملکرد تولیدی و پروفایل اسیدچرب زرده تخممرغ در مرغ مادر گوشتی | ||
فصلنامه زیست شناسی جانوری | ||
دوره 16، شماره 1، آذر 1402، صفحه 31-44 اصل مقاله (837.87 K) | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/ascij.2023.1972554.1441 | ||
نویسندگان | ||
امین کاظمی زاده1؛ خلیل میرزاده* 1؛ علی آقایی1؛ زربخت انصاری پیرسرائی2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف مطالعهی تاثیر روغن کتان و پودر زنجبیل بر عملکرد تولیدی و پروفایل اسیدچرب زرده تخممرغ در مرغ مادر گوشتی طی سه دوره 28 روزه انجام گرفت. تعداد 200 قطعه مرغ مادر گوشتی رأس 308 با سن 45 هفته و بهصورت طرح کاملاً تصادفی فاکتوریل (2×4) شامل 2 سطح زنجبیل (صفر و 5/1 درصد) و 4 سطح کتان (صفر، 1، 2 و 3 درصد) در 8 تیمارآزمایشی 5 تکرار 5 قطعه مرغ در هر تکرار انجام شد. فقط در دوره 28 تا 56 و 56 تا 84 روزگی تولید تخممرغ تحت تاثیر پودر زنجبیل و روغن کتان و اثرات متقابل آنها قرار گرفت (05/0>p ). در کل دوره تنها پودر زنجبیل و اثرات متقابل پودر زنجبیل و روغن کتان باعت افزایش تولید تخممرغ شده بود (05/0> p). در هیچکدوم از دورهها روغن کتان و اثرات همزمان پودر زنجبیل و روغن کتان برای وزن تخممرغ تاثیری نداشت، و تنها اثرات پودر زنجبیل در دوره 56 تا 84 روز معنیدار بود که باعث کاهش وزن تخممرغ شد (05/0> p). فراسنجه توده تخممرغ فقط در دوره 28 تا 56 و 56 تا 84 روزگی و کل دوره، تحت تاثیر پودر زنجبیل و روغن کتان و اثرات همزمان آنها قرار گرفت (05/0> p). مصرف روغن کتان و همزمان پودر زنجبیل و روغن کتان منجر به افزایش معنیدار اسیدهای چرب زرده تخممرغ و کاهش معنیدار نسبت امگا 6 به امگا 3 شد (05/0>p ). درکل، مکمل کردن جیره مرغ مادر با سطح 5/1 درصد زنجبیل و سطح 2 درصد روغن کتان اثر مثبتی بر عملکرد تولیدی و پروفایل اسیدچرب زرده تخممرغ دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ امگا3؛ اسید چرب زرده؛ تولید تخممرغ؛ مرغ مادر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 62 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 50 |