تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,875 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,450,303 |
مقاله مروری سس ماهی تخمیری | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 3، آذر 1401، صفحه 157-168 اصل مقاله (371.89 K) | ||
نویسنده | ||
فاطمه کاویان* | ||
دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
سس ماهی، محصول شبه تخمیری مشهوری است که در جنوب شرقی آسیا از جمله تایلند، کامبوج، مالزی، فیلیپین و اندونزی مصرف میشود. در ایران نیز نوعی سس ماهی محلی تولید میشود که مهیاوه، ماوه، مهوه و یا سوراغ نامیده میشود. مهیاوه در استانهای جنوبی ایران از جمله شهرستانهای فارس و هرمزگان توسط بومیان به صورت سنتی تولید میشود وعموما از ماهی ساردین و یا ماهی آنچوی، به همراه نمک، خردل وآب تهیه میشود. این محصول با تجزیه پروتئینهای ماهی در حضور غلظت بالای نمک حاصل میشود. هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات نیتروژنی و ترکیبات زیست فعال سس ماهی میباشد. یافتههای به دست آمده از مقالات مختلف نشان میدهد که سس ماهی تنها یک طعم دهنده نیست بلکه آزمایشات بیوشیمیایی حاکی از آن است که این محصول محیط مناسبی از اسیدهای آمینه ضروری بدن را داشته و از لحاظ تغذیهای بسیار با ارزش است. با توجه به نتایج این مطالعه سس ماهی یک محصولی مغذی با خواص کیفی مطلوب و فراسودمند است. | ||
کلیدواژهها | ||
سس ماهی؛ ترکیبات زیست فعال؛ تخمیر؛ خواص نیتروژنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 82 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 93 |