تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,189 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,850 |
مروری بر جایگزینهای شکر: مانیتول و مالتیتول | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 3، شماره 2، شهریور 1402، صفحه 109-124 اصل مقاله (727.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ماندانا زورمند* 1؛ شیلا برنجی* 2 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران، تهران، ورامین | ||
2استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران، تهران، ورامین | ||
چکیده | ||
امروزه مصرف مواد غذایی که باعث کمک به بهبود سلامتی و کاهش ریسک ناشی از بیماریهای مختلف میگردند در مصرف کنندگان رو به افزایش میباشد در این میان توجه زیادی به نوع خاصی از کربوهیدراتها به نام کربوهیدراتهای غیرقابل هضم معطوف شده است. این ترکیبات ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و فیزیولوژیکی سودمندی برای سلامت مصرف کنندگان داشته و به این دلیل مصرف این ترکیبات در حال حاضر در حال افزایش است. کربوهیدراتها بر اساس وزن ملکولی یا درجه پلیمریزاسیون (تعداد مونوساکاریدهای سازنده) به مونوساکاریدها، اولیگوساکاریدها یا پلیساکاریدها تقسیمبندی میشوند. به طور کلی شیرین کنندههای جایگزین ساکاز را میتوان به دو دسته شیرین کنندههای مغذی و غیرمغذی تقسیم کرد. اغلب قندهای الکلی از جمله سوربیتول (E420)، مانیتول (E421)، ایزومالتوز (E953)، مالتیتول (E965)، لاکتیتول (E966) و زایلیتول (E967) جزء شیرین کنندههای مغذی به شمار میروند. شیرین کنندگی قندهای الکلی 100-40% ساکارز میباشد. قندهای الکلی در طیف وسیعی از محصولات غذایی از جمله: ژله، شکلات و بستنی تا محصولات نانوایی قابل کاربرد هستند. اخیراً تولید ژله با طعمهای مختلف و فرمولاسیونهای متفاوت از جمله تولید ژلههای کم کالری توسط محققان بررسی شده است. جایگزینی مالتیتول و مانیتول به جای شکر اثر معنیداری بر شاخصهای pH، اسیدیته، مواد جامد محلول (بریکس) و رطوبت نداشت و بر شاخصهای سینرزیس، قند کل و سختی بافت اثر معنی داری دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
ساکارز؛ ژله؛ مالتیتول؛ مانیتول | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 168 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 93 |