تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,449,599 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,466,299 |
بررسی میزان و سهم اثر عوامل مدیریتی(پرسنلی، بهداشتی و تغذیه ای) بر تلفات معمول در مرغداریهای شرق استان تهران | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 3، شماره 2، شهریور 1402، صفحه 125-138 اصل مقاله (500.09 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
راحله طباطبایی شیرازانی1؛ کاظم کریمی* 2؛ قباد عسکری3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران. | ||
3استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر عوامل مختلف مدیریتی و بهداشتی بر تلفات معمول مرغداریهای گوشتی درشرق استان تهران تحقیقی با استفاده از داده های به دست آمده از 40 واحد مرغداری گوشتی به شیوه تکمیل پرسشنامه و مراجعه حضوری و نمونه گیری انجام شد. دادههای گردآوری شده شامل: تحصیلات مدیر، سابقه مدیر، کارشناس فنی و کارگر، وزن جوجه یک روزه، فاصله بین دو جوجه ریزی، انجام واکسیناسیون برای بیماری، کیفیت خوراک، افزودنیهای خوراک، ضد عفونی سالن و وسایل، میزان تلفات و وضعیت جمع آوری آنها بودند. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS20 آنالیز واریانس و آنالیز رگرسیون چندگانه شدند. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که از بین کلیه عوامل مورد بررسی، زیاد بودن وزن جوجه یکروزه (بیشتر از 42 گرم) و عدم انجام واکسیناسیون برعلیه بیماری گامبرو از جمله عوامل موثر بر افزایش تلفات بودند. همچنین نتایج آنالیز رگرسیون چندگانه نشان داد که از بین کلیه عوامل بررسی شده میزان تلفات معمول، تابع 10 عامل تحصیلات مدیر فارم، سابقه کار کارشناس فنی، سابقه کار کارگران، جهت وزش باد به مرغداری، توزیع مناسب آبخوری، انتخاب جوجه بر اساس وزن، انتخاب جوجه بر اساس برند کارخانه جوجهکشی، استفاده از کوکسیدیواستات در دان، کیفیت جیره و جمع آوری لاشه بود که به ترتیب و بر اساس اولویت بیشترین سهم را بر میزان تلفات معمول در فارم داشتند. بنابراین توجه بیشتر به عوامل نامبرده می تواند به عنوان راهکارهای مدیریتی کاهش تلفات معمول در فارم مطرح شود. | ||
کلیدواژهها | ||
مرغداری گوشتی؛ تلفات معمول؛ عوامل مدیریتی؛ عوامل تغذیه ای؛ عوامل بهداشتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 35 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 69 |