تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,624 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,435,444 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,456,016 |
مروری بر تولید پروتئین تک یاخته از ضایعات | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 15-28 اصل مقاله (609.64 K) | ||
نویسندگان | ||
نهایه نجفی1؛ پیمان رجایی* 2 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
2استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
ضایعات مواد غذایی یک مشکل جدی با پیامدهای منفی زیست محیطی و اقتصادی است. مواد غذایی استفاده نشده (چه به عنوان ضایعات یا فرآوردههای جانبی که به عنوان باقیمانده مواد غذایی از آن یاد میشود) منبعی از کربوهیدراتها، لیپیدها، پروتئینها، ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات زیست فعال است که میتواند برای جلوگیری از دور ریختن آنها در یک چرخه جایگزین یا ثانویه استفاده شود. بررسیهای کنونی در راستای استفاده از بقایای مواد غذایی برای مهندسی زیستی پروتئین تک سلولی، پرداختن به جنبه های تولید، تغذیه و ایمنی، چشم اندازهای اصلی تولید [1]SCP است. SCP از میکروارگانیسمهای مختلف از جمله قارچها، باکتریها، مخمرها و جلبکها به صورت خالص یا مخلوطی از اینها بدست میآیند. SCP به طور کلی حاوی درصد بالایی از پروتئین و منبع اسیدهای آمینه ضروری از جمله متیونین، ترئونین و لیزین هستند. استفاده از بقایای مواد غذایی به عنوان بستر برای تولید SCPهزینه های تولید را کاهش میدهد. با این حال چالشهای، بهینه سازی در مقیاس صنعتی به قوت خود باقی است. استفاده از ضایعات غذایی و محصولات جانبی کشاورزی می تواند جایگزین امیدوار کننده ای برای تولید پروتئین باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ضایعات مواد غذایی؛ پروتئین تک یاخته؛ مهندسی زیستی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 98 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 103 |