تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,347 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,964 |
کاربرد روش فراصوت در استخراج عصارههای گیاهی | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 63-76 اصل مقاله (569.07 K) | ||
نویسندگان | ||
فاطمه کاویان* 1؛ محمد مسجدی2 | ||
1دانشگاه ورامین | ||
2دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم پزشکی و علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران | ||
چکیده | ||
عصارههای طبیعی حاصل از گیاهان، یکی از مهمترین منابع اولیه برای تهیه مواد نگهدارنده، طعم دهنده، موادآرایشی، عطرسازی، رنگها و همچنین داروها هستند. استخراج مواد موثره و عصارههای طبیعی از گیاهان مختلف، امر بسیار مهمی است که پژوهشگران حوزههای مختلف، توجه ویژهای به آن دارند. با توجه به نیاز جوامع به استخراج ترکیبات موثر گیاهی، موجب پژوهشهای گستردهتر درزمینه معرفی فرآیندهای استخراجی شده است. برای استخراج ترکیبات فعال گیاهی، روشهای عصارهگیری مختلفی وجود دارد. روشهای سنتی دستیابی به ترکیبات طبیعی گیاهان، مثل تقطیر آبی یا بخار آب و استخراج با حلال آلی، معایبی مانند اتلاف ترکیبات فرار، بازده کم، زمان استخراج طولانی، تخریب ترکیبات غیراشباع و باقی ماندن حلال سمی را به دنبال دارند به همین دلیل برای بهبود بازدهی استخراج مواد موثره از گیاهان دارویی، روشهای جدیدی ابداع شده است. یکی از این روشها استفاده از امواج فراصوت میباشد. هدف از این مطالعه شناخت بیشتر شیوه نوین استخراج به کمک امواج فراصوت، به همراه مزایا و معایب آن با سایر روشها پرداخته شده است. با توجه به نتایج این مطالعه روش استخراج فراصوت به عنوان یک روش نوین، سریع، کارامد و مقرون به صرفه، جهت استخراج ترکیبهای موثره از بافت های گیاهی هستند. | ||
کلیدواژهها | ||
ستخراج؛ عصاره گیاهی؛ امواج فراصوت؛ روش نوین؛ محصولات طبیعی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 187 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 81 |