تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,515 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,445,053 |
مقاله مروری خواص کاربردی و آنتیاکسیدانی زنجبیل | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 77-90 اصل مقاله (702.29 K) | ||
نویسندگان | ||
فاطمه کاویان* 1؛ اعظم ریوندی2 | ||
1دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
22دانشجو کارشناسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
آنتیاکسیدان (Antioxidant) ترکیباتی هستند که باعث محافظت در برابر آسیب سلولی ناشی از مولکولهایی به نام رادیکالهای آزاد میشوند. این رادیکالهای آزاد موجب آسیب به DNA، غشای سلولی و آنزیمها میشوند. منابع غذایی مختلف سرشار از آنتیاکسیدان مانند میوهجات، سبزیجات، ادویهجات و انواع چای ...... باعث کاهش تأثیر رادیکالهای آزاد یا استرس اکسیداتیو میشوند. زنجبیل گیاهی است با نام علمی Zingiber officinale که از ریزوم آن به عنوان دارو برای درمان طیف گستردهای از بیماریها به صورت تازه، پودرخشک، ادویه، روغن و عصاره استفاده میشود. مطالعات علمی نشان دادهاند که زنجبیل دارای ترکیبات زیست فعال زیادی میباشد که از جمله این ترکیبات میتوان به 6-جینجرول اشاره کرد که از عوامل اصلی تندی زنجبیل بوده و خواص ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی، ضدتوموری زنجبیل به آن مربوط میشود. همچنین کاربرد زنجبیل در موادغذایی باعث بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی محصولات غذایی مختلف میگردد. این مقاله ارائه شده حاصل از نتایج مقالات منتشر شده مرتبط با خواص کاربردی زنجبیل که بر اساس مطالعات مروری و پژوهشی انجام گرفته است. | ||
کلیدواژهها | ||
خواص آنتی اکسیدانی؛ زنجبیل؛ ترکیبات ضد میکروبی؛ محصولات طبیعی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 130 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 86 |