تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,509 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,314 |
مروری بر کاربرد سبوس در مواد غذایی جهت ارتقا امنیت غذایی | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 105-114 اصل مقاله (304.91 K) | ||
نویسندگان | ||
سیده سارا حسینی میرمحمدی* 1؛ آسیه حسن زاده2 | ||
1دانشجوی کارشناسی، گروه علوم وصنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی بصیر، آبیک | ||
2استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی بصیر، آبیک | ||
چکیده | ||
امنیت غذایی زیربنای توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جوامع بشری میباشد. تولید نسبتا بالای سالانه گندم و برنج در کشور، سبب جمع آوری مقدار زیادی سبوس می گردد. یکی از راهکارهای مناسب جهت غنی سازی طبیعی مواد غذایی، استفاده از منابع فیبری مختلف نظیر سبوس می باشد. سبوس گندم و برنج غنی از چربی، کربوهیدرات، پروتئین و مواد مغذی است و می تواند به عنوان یک مکمل غذایی مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از سبوس در محصولات نانوایی باعث افزایش درصد فیبر، پروتئین و ویتامین گروه ب محصولات تولیدی شده و مصرف آن موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت می گردد. در این تحقیق به بررسی ویژگیهای سبوس و کاربرد آن در مواد غذایی جهت ارتقا امنیت غذایی می پردازیم. | ||
کلیدواژهها | ||
سبوس؛ غله؛ محصولات سبوسدار؛ گندم؛ برنج | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 33 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 21 |