تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,327 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,942 |
ارتباط امنیت غذایی با سلامت جامعه | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 137-148 اصل مقاله (321.84 K) | ||
نویسندگان | ||
بیژن خورشید پور1؛ خدیجه ممی نژاد* 2 | ||
1استادیار، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی ، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
از جمله عوامل تـأمین کننـده سـلامت یک جامعه، الگوی تغذیـه سـالم اسـت. امنیت غذایی سنگ بنای یک جامعه توسعه یافته و عنصر اصلی سلامت فکری, روانی و جسمی آن جامعه است. نا امنی غذایی ذخیره سرمایه اجتماعی افراد مشمول آن و نیز معناداری هنجارها و ارزش های انسانی و دینی را شدیدا تحلیل خواهد برد. امنیت غذایی و حق دسترسی به غذای کافی و سالم و رهایی از گرسنگی و سوء تغذیه از محورهای اصلی توسعه، مسالمت جامعه و زیرساخت های نسل آینده کشور است. از طرفی نا امنی غذایی و تبعات جهانی آن موضوعی است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم دامنگیر تمامی کشورهای جهان بوده و پیامدهای جسمی، ذهنی، روانی، اقتصادی و اجتماعی این مشکل عظیم گریبانگیر صدها میلیون انسان است. نا امنی غذایی و سوء تغذیه، توانایی افراد برای توسعه مهارت ها را تضعیف نموده و بهره وری آنها را کاهش میدهد و در طولانی مدت به تدریج از توانایی های خود محروم شده و نمی توانند نقشی را در آموزش، تولید و اقتصاد داشته باشند، لذا دسترسی به غذای کافی و مغذی از مهمترین اولویت هایی است که از سوی جامعه بین المللی پیگیری میشود و تمامی سیاست های کالن دولت ها در چار چوب امنیت غذایی میباشد. امنیت غذایی زمانی وجود دارد که همه مردم، در تمام زمان ها، دسترسی فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی به مواد غذایی کافی و سالم داشته باشند، به طوری که نیازهای غذایی و ترجیحات غذایی آنها برای یک زندگی سالم و فعال برآورده گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
غذا؛ امنیت غذایی؛ سلامت جامعه؛ سوء تغذیه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 149 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 90 |