تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,512 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,315 |
استخراج ژلاتین از پای مرغ و کاربرد آن در صنایع غذایی | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 3، آذر 1401، صفحه 169-180 اصل مقاله (602.14 K) | ||
نویسندگان | ||
زهره یحیایی صوفیانی1؛ محسن میلانی* 2 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد، مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزى، دانشگاه آزاد اسلامى واحد ورامین-پیشوا، ایران | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد، مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامى واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
ژلاتین ماده پرمصرف در صنایع غذایی و دارویی است. ژلاتین تولید شده در جهان از پوست و استخوان خوک تهیه میگردد که مصرف آن از لحاظ شرعی در کشورهای مسلمان اشکال دارد. همچنین بیماری جنون گاوی تاکنون دامهای زیادی را در اروپا و کشورهای دیگر مبتلا کرده است و خطر انتقال آن به انسان توسط ژلاتین تولیدی از پوست و استخوان این دامها وجود دارد. نتایج حاصل از تحقیقات نشان میدهد که ژلاتین پای مرغ ارزش عملکردی بالایی داشته و با داشتن پتانسیل رقابت با ژلاتین حاصل از سایر منابع میتواند از واردات ژلاتین پوست خوک و گاو و غیره به کشور تا حدودی جلوگیری کند و با استفاده بهینه از محصولات جانبی و راههای بهرهگیری از ضایعات طیور، نقش بسزایی در خود کفایی کشور ایفا کند. همچنین به دلیل خواص تغذیه ای و اطمینان از سلامت و کیفیت ژلاتین تولیدی در کشور، میتواند برای تولید فراوردههای گوشتی، ژلهای و ژله، لبنی و بسته بندی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ژلاتین؛ پای مرغ؛ ارزش تغذیهای؛ کیفیت ژلاتین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 80 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 54 |