تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,321 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,867 |
مروری براستفاده از صمغها در تولید نانوکپسولهای بر پایه بیوپلیمر در تولید محصولات لبنی | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 4، اسفند 1401، صفحه 259-268 اصل مقاله (417.08 K) | ||
نویسندگان | ||
علیرضا سعیدگوهری1؛ لیلا ناطقی* 2؛ لادن رشیدی3؛ شیلا برنجی4 | ||
11دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
3گروه محصولات غذایی و کشاورزی، پژوهشکده صنایع غذایی و فراوردههای کشاورزی، انستیتوی پژوهشی استاندارد، کرج، ایران | ||
4گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
امروزه تولید و مصرف غذاهای فراسودمند در جهان رو به افزایش است. این افزایش ناشی از اثرات سلامتیبخش این موادغذایی است که میتوانند در حفظ و ارتقاء وضعیت مطلوب جسمی و روحی انسان کمککننده باشند. محصولات فراسودمند لبنی سهم مهمی از این بازار را تشکیل میدهد. این محصولات علاوه بر اثر سلامتیبخش ذاتی، در تامین بعضی از مهمترین موادمغذی مورد نیاز بدن مانند کلسیم، پروتئین و ریبوفلاوین، میتوانند به عنوان حامل مواد فراویژه و مغذی، در غذاهای غنی شده نیز به کار روند. ریزپوشانی فرایندی است که در آن مواد زیستفعال و فراویژه در یک سیستم دیوارهای به دام افتاده و در مقابل شرایط نامساعد محیطی محافظت میشود. به همین دلیل درحالحاضر استفاده از آن در تولید مواد فراسودمند به طور فزایندهای درحال افزایش است. یکی از روشهای ریزپوشانی استفاده از نانوکپسولهای بر پایه بیوپلیمر با استفاده از پروتئین و پلی ساکاریدهاست. صمغها پلی ساکاریدهایی با وزن مولکولی بالا و پلیمرهای هیدروفیل هستند که به شکل ترشحات درختان و بوتهها، عصاره گیاهان و جلبکهای دریایی، آرد دانهها، موسیلاژ بذرها، لعابهای چسبناک حاصل از فرآیندهای تخمیر و بسیاری از فرآوردههای طبیعی دیگر یافت میشوند و دارای کاربرد زیادی از جمله افزایش ویسکوزیته، اصلاح بافت، کنترل کریستالیزاسیون، جلوگیری از سینرسیس، تولید فیلم و غیره در صنعت غذا می باشند. یکی از کاربردهای نسبتاً جدید آنها تولید نانوکمپلکسهای زیستی است که در آن از یک پروتئین جهت ایجاد کمپلکس و تشکیل نانوکپسول استفاده می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ریز پوشانی؛ صمغ؛ فراسودمند؛ نانوکمپلکس؛ نانوکپسول | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 60 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 50 |