تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,326 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,940 |
بررسی استفاده از آنزیم پلیگالاکتوروناز و نارنجیناز در صنعت آبمیوه | ||
مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی | ||
دوره 2، شماره 4، اسفند 1401، صفحه 309-320 اصل مقاله (515.86 K) | ||
نویسندگان | ||
مروا حسینی* 1؛ مهناز هاشمی روان* 2 | ||
1دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین-پیشوا ،دانشگاه آزاد اسلامی ، ورامین ، ایران | ||
2استادیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
امروزه استفاده از آنزیمها جهت بهبود ویژگیهای ارگانولپتیکی مواد غذایی، مورد توجه میباشد. یکی از صنایع غذایی که از آنزیمها جهت بهبود خواص حسی ماده غذایی، استفاده میکند صنعت تولید آبمیوه است. از جمله آنزیمهای مورد استفاده، آنزیم پلیگالاکتوروناز است که جهت شفافسازی برخی آب میوهها و بهبود ویژگیهای رنگ و ظاهر از جمله آب سیب و آب انگور به کار برده میشود. پلیگالاکتورونازها(E.C.3.2.1.15) که به پکتیناز معروف می باشند به دو نوع پلی گالاکتورونازهای هیدرولیز کننده و پلی گالاکتورونات لیاز طبقهبندی میشوند و از جمله آنزیمهای اولیهای هستند که در صنعت آبمیوه مورد استفاده قرار میگرفتهاند. این آنزیم پیوند گلیکوزیدی α-1→4بین واحدهای گالاکتورونیک اسید را در ساختار پکتین میشکند و بنابراین پکتین از ساختار سلول خارج شده رسوب میدهد و از طریق فیلتراسیون یا سانتریقوژ جداسازی میگردد و به این صورت آب میوه شفاف به دست میآید. تقریبا در صنعت برای شفاف سازی تمامی آب میوهها به غیر از آب مرکبات از این آنزیم استفاده میشود. برخی از آب میوه ها نظیر آب پرتقال و آب گریپ فروت حاوی ترکیبات تلخی نظیر لیمونین و نارنجین میباشند که درصورت حضور در آب میوه روی طعم آن تاثیر منفی میگذارند و ایجاد طعم تلخ می نمایند. جهت رفع این مشکل میتوان از آنزیم نارنجیناز استفاده کرد. نارنجیناز آنزیمی است که دارای دو فعالیت آنزیمی است شامل آلفا-ال-رامنوزیداز(E.C.3.2.1.40) و بتا-دی-گلوکوزیداز(E.C.3.2.1.21) که هیدرولیز نارنجین به رامنوز و پرونین و سپس گلوکز و نارنجینین را انجام میدهند، بدون آنکه طعم تلخی در آب میوه به جا بگذارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آب میوه؛ نارنجیناز؛ پلی گالاکتوروناز؛ پکتیناز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 86 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 77 |