| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,620,065 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,295,842 |
اثر محلولپاشی آسکوربات و جیبرلین بر محتوی رنگیزهای و بیومارکر های تخریب در گیاه دارویی مریم گلی (Salvia officinalis L.) در شرایط تنش شوری | ||
| پژوهش های به زراعی | ||
| دوره 15، شماره 1، اردیبهشت 1402 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| علیرضا پازکی* 1؛ راحله همتی2 | ||
| 1دانشیار | ||
| 2ارشد | ||
| چکیده | ||
| به منظور بررسی اثر محلول پاشی آسکوربات و جیبرلین بر محتوی رنگیزه ای و بیومارکر های تخریب در گیاه دارویی مریم گلی (Salvia officinalis L.) در شرایط تنش شوری ، تحقیقی در سال 1393 در گلخانه شهرداری منطقه 15 به مرحله اجرا در آمد . آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید . عامل های آزمایشی تنش شوری در 4 سطح صفر ، 25 ، 50 و 75 میلیمولار از منبع نمک طعام (Nacl) ، آسکوربات در دو سطح 0 و 4 میلی مولار و جیبرلین در دو سطح 0 و 2 میلی مولار در نظر گرفته شدند . مقایسه میانگین اثر ساده تنش شوری نشان داد که این عامل سبب کاهش معنی دار میزان کلروفیل ها و افزایش بیومارکر های تخریب گردید ، هرچند از نظر محتوی دی تیروزین ، مقادیر شوری 50 و 75 میلی مولار در یک گروه آماری قرار گرفتند . محلولپاشی 4 میلی مولار آسکوربات و 2 میلی مولار جیبرلین نیز سبب نزول تمامی بیومارکرها و افزایش رنگیزه های فتوسنتزی گردیدند . نتایج مقایسه میانگین اثرات متقابل معنی دار نشان داد که در وضعیت عدم اعمال تنش شوری ، کاربرد آسکوربات منجر به افزایش کاروتنوئید نگردید ولی در شوری های متوسط (50 میلی مولار) و شدید (75 میلی مولار) مصرف آنها کاروتنوئید را بالا برد . | ||
| کلیدواژهها | ||
| مریم گلی؛ شوری؛ آسکوربات؛ جیبرلین؛ رنگیزه؛ بیومارکرهای تخریب | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 57 |
||