تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,157 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,825 |
بررسی خاصیت ضد میکروبی عصاره اتانولی چهار گیاهان دارویی بر روی باکتری ها استاندارد | ||
فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 آبان 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/qafj.2023.1997276.1090 | ||
نویسندگان | ||
فرشته جوادیان* ؛ صدیقه غنائی1؛ مریم بیگمی2؛ زهرا بیگمی2؛ مریم عامری3 | ||
1عضو هیات علمی ،گروه مهندسی کشاورزی-دانشگاه فنی و حرفه ای – تهران | ||
2دانشگاه علوم پزشکی زاهدان | ||
3کارشناسی ارشد زیست شناسی- میکروبیولوژی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
پیدایش مقاومت آنتی بیوتیکی، تلاش برای دستیابی به ترکیبات دارویی جدید را مورد توجه قرار داده است. ترکیبات ضدمیکروبی به دست آمده از گیاهان با مکانیسمهایی متفاوت از آنتی بیوتیکها، باکتریها را حذف می کنند.هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد میکروبی گیاهان زوفا، خرزهره، کارلا و تاجریزی سیاه بر روی باکتری ها استاندارد است. مواد و روش کار: گیاهان دارویی از استان سیستان و بلوچستان شهرستان زابل جمع آوری گردید و عصاره گیری با استفاده از دستگاه روتاری انجام شد، حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی با روش میکرودایلوشن تعیین شد. نتایج: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کمترین غلظت مهار کنندگی بر روی باکتری انتروکوکوس فیکالیس مربوط به عصاره گیاه تاجریزی سیاه (5/2 میلی گرم/میلی لیتر) بوده است در حالی که کمترین غلظت مهار کنندگی بر روی باکتری اشرشیا کلی مربوط به عصاره زوفا و تاجریزی سیاه و همچنین عصاره تاجریزی سیاه در همین غلظت سودوموناس آئروژینوزا را نیز مهار کرده است. بحث: نتایج مطالعه نشان داد که گیاهان دارویی اثرات مهاری خوبی بر روی باکتری ها در غلظت های مختلف دارند که میتوان در درمان عفونت های ناشی از این باکتری ها استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
گیاهان دارویی؛ فعالیت ضد میکروبی؛ سویه استاندارد؛ میکرودایلوشن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 90 |