تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,552,259 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,725,053 |
اثر کیتوزان و سالیسیلیک اسید به همراه عصاره پنیرک و آلوئهورا بر شاخصهای کیفی و کمی نارنگی اُنشو | ||
فصلنامه پژوهش های علوم کشاورزی پایدار | ||
دوره 3، شماره 3 - شماره پیاپی 11، آذر 1402، صفحه 16-27 اصل مقاله (743.51 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/sarj.2023.1999824.1162 | ||
نویسندگان | ||
امیر مختارپور بزمین آبادی1؛ عبدالرسول ذاکرین* 2؛ بهنام بهروزنام3؛ عبدالحسین ابوطالبی جهرمی4؛ سیدعبدالحسین محمدی جهرمی4 | ||
1دانشجوی دکتری علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران. | ||
4دانشیار گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران | ||
چکیده | ||
آزمایشی با هدف بررسی اثر تیمارهای کیتوزان، اسید سالیسیلیک، ژل آلوئهورا و موسیلاژ پنیرک بر فاکتورهای کیفی نارنگی انشو و تعیین بهترین غلظت آنها، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کیتوزان (0/5، 1 و 1/5 درصد)، اسید سالیسیلیک (1، 1/5 و 2 میلیمولار)، ژل آلوئهورا (15، 30 و 45 درصد) و موسیلاژ پنیرک (15، 30 و 45 درصد) به صورت غوطهوری و سپس نگهداری به مدت 45 روز (دوره انبارمانی با 4 سطح 0، 15، 30 و 45 روز) در انبار بودند. pH آب میوه، اسید قابل تیتراسیون، کاهش وزن میوه، محتوای اسید آسکوربیک و ظرفیت آنتیاکسیدانی از شاخصهای مورد اندازهگیری بودند. با توجه به نتایج موثرترین تیمار در حفظ صفات فوق تیمار اسید سالیسیلیک با غلظت 2 میلی مولار بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
نارنگی؛ پس از برداشت؛ مرکبات؛ زیست تخریب پذیر؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 36 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 36 |