تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,549,168 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,647,373 |
مطالعه تاثیرات عصاره اولتراسونیک دانه آنیسون به همراه پوشش آلژینات بر کیفیت و ماندگاری فیله گوشت | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2023.1971080.1827 | ||
نویسندگان | ||
غزاله السادات حسینی1؛ مهدی شریفی سلطانی* 2؛ پیمان آریایی3 | ||
1دانشگاه ازاد واحد بابل | ||
2گروه دامپزشکی، چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران | ||
3گروه صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، آیت الله آملی، آمل، ایران | ||
چکیده | ||
در مطالعه حاضر، اثر عصاره دانه آنیسون همراه با پوشش خوراکی آلژینات بر ماندگاری فیله گوشت نگهداری شده در یخچال به مدت 16 روز مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا فعالیت آنتیاکسیدانی غلظتهای مختلف عصاره و BHA با استفاده از آزمون مهار رادیکال آزاد DPPH سنجیده شد. بالاترین میزان فعالیت رادیکال آزاد DPPH در غلظت ppm 1500 مشاهده شد (68/80درصد). سپس 5 تیمار 1-شاهد (فیله گوشت بدون پوشش دهی)،2- آلژینات،3- آلژینات +عصاره ppm 500، 4- آلژینات + عصاره ppm 1000، 5- آلژینات + عصاره ppm 1500تولید شد و نمونههای تیمار شده از نظر خصوصیات بیوشیمیایی (مجموع بازهای ازته فرار، میزان اسیدهای چرب آزاد، عدد پراکسید و میزان تیوباربیتوریک اسید) و میکروبی (شمارش باکتریهای کل ، سرماگراها و شمارش استافیلوکوکوس اورئوس) و ارزیابی حسی مورد بررسی قرار گرفتند. طبق نتایج، تیمارهای حاوی عصارهها همراه با پوشش آلژینات مقادیر مجموع بازهای ازته فرار، میزان اسیدهای چرب آزاد، عدد پراکسید و میزان تیوباربیتوریک اسید را در مقایسه با نمونه کنترل توانستند به طور قابل توجهی کاهش دهند. همچنین نتایج آزمونهای میکروبی نشان داد، تمامی تیمارها در مقایسه با نمونه شاهد در به تأخیر انداختن رشد باکتریها در دوره نگهداری مؤثرتر بودند. در ارزیابی حسی هم نتایج بهتری برای تیمارهای حاوی عصاره و پوشش مشاهده شد. در مجموع بهترین نتایج در تیمار آلژینات + عصاره ppm 1500 مشاهده شد. همچنین تنها این تیمار تا انتهای دوره نگهداری از شاخصهای میکروبی و شیمیایی قابل قبولی برخوردار بود. با توجه به نتایج حاصل و خواص مطلوب ضداکسیداسیونی و ضدباکتریایی عصاره دانه آنیسون میتوان آن را بعنوان جایگزین ترکیبات ضداکسداسیونی مصنوعی و برخی آنتی بیوتیک ها استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
پوشش خوراکی؛ دانه آنیسون؛ خواص ضد اکسیدانی؛ خواص ضدباکتریایی؛ عمر ماندگاری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 49 |