تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,320 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,863 |
بررسی خصوصیات اولیه فیلم چند لایه بر پایه نشاسته و موم زنبور عسل | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2023.1960955.1807 | ||
نویسندگان | ||
مهران خلیلی دهکردی؛ هومان مولوی* | ||
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
نشاسته یکی از فراوانترین بیوپلیمرهای کربوهیدراتی است که ویژگی تشکیل فیلم بسیار خوبی دارد. با این حال، مقاومت کم آن نسبت به بخار آب و ویژگیهای مکانیکی ضعیف، از مشکلات اصلی این پلیمر است. یکی از روشهای نوید بخش برای بهبود عملکرد این فیلمها تولید فیلمهای چند لایه است که سبب جبران بخشی از ضعفهای بیوپلیمرها میشود. موم زنبور عسل با خاصیت هیدروفوب بالا بهترین چربی برای بهبود ویژگیهای ممانعت کنندگی در برابر رطوبت فیلمها میباشد. در این تحقیق فیلمهای چند لایه نشاسته/موم زنبور عسل به روش قالبریزی تولید و ویژگیهای آن شامل نفوذپذیری نسبت به بخارآب، حلالیت در آب واسید، درصد جذب رطوبت، خواص مکانیکی، و نیز ویژگیهای ظاهری مورد مطالعه و با فیلمهای زیست تخریبپذیر تک لایه مقایسه گردید. نتایج نشان داد که موم زنبورعسل باعث افزایش ضخامت فیلمها، افزایش استحکام کششی در فیلم، مقاومت بیشتر در برابر پارگی و افزایش بلورینگی در فیلم شد و همچنین موم زنبورعسل باعث کاهش رطوبت در فیلم،کاهش آب جذب شده در فیلم،کاهش حلالیت در آب و اسید و همچنین کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب شد. ضخامت فیلمهایی که دولایه نشاسته گندم داشتند (گندم- موم- گندم) از ضخامت فیلمهایی که دولایه نشاسته سیبزمینی (سیبزمینی-موم-سیبزمینی ) داشتند بیشتر بود در حالی که ترتیب لایهها ( سیبزمینی- موم- گندم) یا ( گندم-موم-سیبزمینی) تفوت معناداری ایجاد نمیکردند فیلمهای چندلایه در مقایسه با فیلمهای تک لایه رطوبت و آب جذب شده کمتری را جذب کردند و هرچقدر رطوبت و جذب آب کمتر باشد خصوصیات فیلم نیز بهتر میشود. به صورت کلی اگر برآیند ویژگیها را در نظر بگیریم فیلم نشاسته گندم به علت ضخامت بیشتر و میزان جذب آب و رطوبت کمتر در مقایسه با فیلم نشاسته سیبزمینی مناسبتر است. | ||
کلیدواژهها | ||
فیلمچندلایه؛ موم زنبورعسل؛ نشاسته | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 256 |