تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,548,065 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,629,410 |
گزارش خواص ضد باکتریایی و سینرژیسمی محیط کشت بدون سلول لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کواگولانس علیه پاتوژن های مقاوم به دارو غذازاد | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2023.1959414.1799 | ||
نویسندگان | ||
علی کاظمی1؛ نادر حبیبی* 2 | ||
1گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، کردستان، ایران | ||
2گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج سنندج ایران | ||
چکیده | ||
اخیراً استفاده از پروبیوتیکها در مهار باکتریهای بیماریزا اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. علاوه بر آن دارای خواص مفیدی جهت حفظ سلامت بدن میباشند. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی خواص ضدباکتریایی محیط کشت فاقد سلول دو باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کواگولانس علیه دو پاتوزن اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس میباشد. باکتریهای پاتوژن از نمونههای شیر خام گاو توزیع شده در شهر سنندج با استفاده از محیطهای اختصاصی و افتراقی جداسازی، سپس با روش دیسک دیفیوژن حساسیت آنتیبیوتیکی آنها بررسی و جدایههای مقاوم به چند دارو جهت ادامه تستهای آزمایشگاهی انتخاب شدند. بعد از کشت باکتری-های پروبیوتیک از مایع بدون سلول آنها برای بررسی خواص ضدباکتریایی توسط روشهای MIC و MBC استفاده شد. همچنین میانکنش دو پروبیوتیک با استفاده از روش چکربورد و تعین شاخص FICi بررسی شد. از 180 نمونه گرفتهشده، تعداد 15 جدایه اشریشیا کلی (33/8%) و 19 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس (55/10%) جداسازی شد. بر اساس نتیجه تست حساسیت آنتیبیوتیکی برای هر کدام از باکتری-های پاتوژن 10 جدایه انتخاب شد. نتایج نشان داد که محیط کشت رشد کرده هر دو باکتری پروبیوتیک دارای قدرت ضدباکتریایی علیه هر دو باکتری پاتوژن میباشند، اما بررسی همزمان این دو پروبیوتیک اثر سینرژیستی را نشان دادند. باکتری استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به اشریشیا کلی حساستر بود. مقادیر MIC و MBC در رنج 5/2 تا 160 میکرولیتر بر میلیلیتر بود. بنابراین میتوان محیط کشت بدون سلول لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کواگولانس را به عنوان یک ترکیب بیولوژیکی جدید با خواص ضدباکتریایی معرفی نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس؛ باسیلوس کواگولانس؛ اشریشیا کلی؛ استافیلوکوکوس اورئوس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 69 |