تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,454,324 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,469,491 |
تشخیص تقلب نوع ماهی مصرفی در کنسروهای ماهی تن فراوری شده در روغن و آب نمک | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2023.1976466.1843 | ||
نویسندگان | ||
منا ایوز1؛ مهدی ذوالفقاری* 2؛ مجتبی نصر اصفهانی3؛ حامد پاکنژاد4 | ||
1دانشگاه آزاد نجف آباد | ||
2گروه عمل آوری فرآورده های دریایی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3گروه شیمی.نجف اباد .دانشگاه آزاد اسلامی | ||
4تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
بررسی تطابق نوع ماهی درج شده بر روی برچسب فراورده های دریایی با محتویات آنها روشهای مختلفی وجوددارد. هدف این تحقیق بررسی اصالت نوع ماهی مصرفی در مقایسه با برچسب درج شده بر روی کنسرو ماهی تن و توسعه تکنیک بکار برده شده می باشد.در این بررسی 4 تیمار در نظر گرفته شد که عبارت هستند از کنسروماهی تن پرشده با گوشت یک تکه و تهیه شده در آب نمک و روغن و کنسروماهی تن پرشده با گوشت خرد شده و تهیه شده در آب نمک و روغن، برای این کار، پس از جمعآوری برندهای مختلف کنسرو ماهی تن از نقاط مختلف کشور استخراج DNA انجام و کیفیت و کمیت آن بررسی شد و سپس با استفاده از پرایمرهای طراحی شده برای ژن سیتوکروم اکسیداز1،واکنش زنجیره ایی پلیمراز برای تکثیر ژن مورد نظر انجام گرفت.سپس میزان اختصاصیت پرایمرها بررسی گردید.در نهایت محصول ایجاد شده بررسی و توالی یابی شد. نتایج نشان داد که از میان پرایمرهای مورد استفاده تنها یک پرایمر با دستورالعمل طراحی شده توانست برای نمونههای مورد بررسی به طور اختصاصی عمل کند. نتایج حاصل از توالییابی نشان داد که بیشترین تقلب در کنسرو ماهی تن خرد شده و فراوری شده در آب نمک در مقایسه با گوشت یک تکه و فراوری شده در روغن مشاهده گردیدواز 100 نمونه کنسرو مورد بررسی،20 مورد عدم تطابق برچسب گزارش شد.این روش به دلیل سرعت و دقت بالا و اختصاصی بودن، حتی برای کنسروهای تهیه شده در آب نمک و روغن که ممکن است قطعات DNA طی فرآیندهای تهیه کنسرو از بین برود، بسیار کاربردی است و استفاده از آن برای بررسی میزان تقلبات غذاهای فرآوری شده پیشنهاد میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
کلمات کلیدی: تشخیص؛ تقلب؛ کنسرو تن ماهیان؛ واکنش زنجیرهای پلیمراز؛ سیتوکروم اکسیداز1 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 328 |