تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,547,972 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,627,930 |
اثر پوشش ترکیبی کربوکسی متیل سلولز - صمغ دانه شاهی بهمراه اسانس علف چشمه (Nasturtium officinale) بر ماندگاری فیله کپور سرگنده (Aristichthys nobilis ) در شرایط نگهداری سرد | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2023.1990308.1870 | ||
نویسندگان | ||
سید زمان شاه حسینی1؛ سید روح الله جوادیان* 2؛ سید رسول شاه حسینی3 | ||
1دانشگاه ازاد واحد قائمشهر | ||
2استادیار گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، قائمشهر، ایران | ||
3دانشگاه آزاد اسلامی | ||
چکیده | ||
گوشت ماهی مستعد فساد شیمیایی و آلودگی میکروبی میباشد. لذا استفاده از نگهدارنده با خصوصیات ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی ضروری به نظر میرسد. در این پژوهش تاثیر پوشش ترکیبی کربوکسی متیل سلولز - صمغ دانه شاهی حاوی اسانس گیاه علف چشمه بر کیفیت و ماندگاری فیله کپور سرگنده نگهداری شده در یخچال طی مدت زمان 16 روز مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس تعیین شد. مقادیر ترکیبات فنلی برابر با 85/9±57/388 میلی گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک بود. بالاترین میزان فعالیت رادیکال آزاد ABTS در غلظت ppm 1000 مشاهده شد(47/83درصد). همچنین خاصیت آنتیاکسیدانی اسانس علف چشمه اختلافی با آنتی-اکسیدان سنتزی BHA (غلظت ppm 100) نداشت (05/0<P).بنابراین اسانس علف چشمه در دو غلظت ppm500 و 1000 به پوشش ترکیبی اضافه شد. 4 تیمار فیله کپور سرگنده شامل شاهد، پوشش کربوکسی متیل سلولز - صمغ دانه شاهی ، پوشش+ اسانس با غلظت ppm 500، پوشش+ اسانس با غلظت ppm 1000، تولید و به صورت دورهای مورد ارزیابی شیمیایی و میکروبی قرار گرفتند،که شامل بررسی مقادیر عدد پراکسید (PV)، مقادیر تیوباربیوتیک اسید (TBA)، pH ، مقادیر کلی باکتری و باکتری سرمادوست بود. نتایج مطالعه حاضر که مربوط به ماندگاری فیله کپور سرگنده میباشد، نشان داد تیمارهای حاوی اسانس گیاه علف چشمه، فساد اکسیداسیونی و میکروبی را در فیله ماهی به طور معنیداری نسبت به تیمار شاهد کاهش میدهد و نتایج مشاهده شده در تیمار ترکیبی کربوکسی متیل سلولز - صمغ دانه شاهی + اسانس ppm 1000 نسبت به سایر تیمارها بهتر بوده است و تا پایان دوره نگهداری از محدوده مجاز شیمیایی و میکروبی برخوردار بود. بنابراین به نظر میرسد پوشش مرکب کربوکسی متیل سلولز - صمغ دانه شاهی و اسانس علف چشمه در غلظت ppm 1000 میتواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در فرآورده-های دریایی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
فیله؛ کپور سرگنده؛ پوشش مرکب؛ کربوکسی متیل سلولز - صمغ دانه شاهی؛ اسانس علف چشمه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 39 |