تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,203 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,868 |
تاثیر انواع افزودنی ها بر شاخص های حسی ماریناد سرد تولید شده از کفشک تیز دندان (Psettodes erumei) و زمین کن دم نواری (Platycephalus indicusدر طول زمان ماندگاری درĊ۴ | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2023.1987207.1864 | ||
نویسندگان | ||
سحر جلیلی* 1؛ هاجر حیاتی2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی- عضو هیات علمی | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد | ||
چکیده | ||
تامین پروتئین جوامع انسانی،بخش مهمی از توان تحقیقاتی و اقتصادی را به خود معطوف کرده است. تولیدماریناد از آبزیان ،منابع غنی پروتئینی با طعم جدید را به مصرف کنندگان عرضه میکند.در این تحقیق، تاثیر انواع افزودنی بر تغییرات شاخص های حسی(طعم، بو،بافت و رنگ) ماریناد سرد تهیه شده از کفشک تیز دندان (Psettodes erumei) و زمین کن دم نواری(Platycephalus indicus) بررسی شد.۲۰ قطعه از هر دو گونه با میانگین وزنی (۶۰۰-۸۰۰) گرم از بندر خرمشهرخریداری شد و به صورت تازه در کنار یخ به آزمایشگاه مرکز تحقیقات شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان منتقل شد.پس از شست و شو و آماده سازی فیله ها به شیشه های حاوی ۴ تیمار به ترتیب (تیمار شاهد: اسید استیک و نمک، تیمار۱: اسید استیک ، نمک،پودرفلفل قرمز،پودر سیر و ادویه ترشی تیمار۲:اسید استیک،نمک، سیر وادویه ترشی تیمار۳: اسید استیک، نمک، پودر فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، پودر سیر، ادویه ترشی)انتقال یافت. ماریناد تهیه شده به مدت ۳۰ روز در دمای ۴ درجه سلسیوس نگهداری شد. نتایج به دست آمده نشان داد تیمار شاهد در ماریناد تهیه شده ازکفشک تیز دندان در شاخص های حسی (طعم ،رنگ و بافت) و تیمارسه در شاخص حسی بو بالاترین امتیاز را از مصرف کنندگان دریافت کرده اند. شاخص های رنگ،بافت و بو در ماریناد تهیه شده از زمین کن دم نواری اختلاف معنی داری ثبت نکرده است (p≥0.05) همچنین در شاخص طعم بین تیمارهای ۱،۲ و ۳ اختلاف معنی دار ثبت شد(p≤0.05). این نتایج نشان دهنده آن است که نمک و سرکه همچنان می تواند بدون نیاز به سایر افزودنی ها ماریناد را مورد پسند مصرف کننده قراد دهد و همچنین ترکیبات موجود در تیمار۳، بو محصول را برای مصرف کننده مورد پسند قرار داده است.همچنین ماریناد کفشک تیز دندان، مقبولیت بالاتری را از نظر شاخص های حسی نسبت به زمین کن دم نواری ثبت کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزیابی حسی؛ افزودنی؛ ماریناد سرد؛ کفشک تیز دندان؛ زمین کن دم نواری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 8 |