تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,974 |
بهینه سازی ریزپوشانی ترکیبات پلی فنلی ضایعات غوره (Vitis viniferia) با مالتودکسترین و صمغ دانه ریحان | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2023.1992785.1876 | ||
نویسندگان | ||
بهرام حسنی1؛ فخری شهیدی2؛ علی مرتضوی* 3؛ محبت محبی3؛ رضا فرهوش4 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
3استاد فردوسی مشهد | ||
4گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
ریزپوشانی ترکیبات پلی فنولی با هدف بهبود پایداری و رهایش آن ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش حاضر عصاره پلی فنولی ضایعات غوره استخراج شده توسط اثر توام تیمار آنزیمی و فراصوت توسط مالتودکسترین و صمغ دانه ریحان ریزپوشانی شد. جهت بهینهسازی تهیه میکروکپسولها، از روش سطح پاسخ استفاده گردید. این طراحی شامل 3 متغیر مستقل سطح مالتودکسترین، سطح صمغ دانه ریحان (BSG) و دمای ورودی خشککن پاششی بود. طراحی آزمون در قالب طرح مرکب مرکزی و 4 تکرار در نقطه مرکزی انجام گرفت. طبق نتایج، افزایش دمای ورودی خشککن و نیز افزایش سطح مالتودکسترین به عنوان حامل، کارآیی ریزپوشانی و فعالیت مهارکنندگی رادیکال DPPH کپسولها را به صورت غیرخطی کاهش داد. افزایش دمای خشککن و سطح حامل BSG منجر به کاهش غیر خطی کارآیی ریزپوشانی و محتوای رطوبت کپسولهای عصاره گردید. افزایش هر دو عامل پوششدهی موجب افزایش حلالیت کپسولها و کاهش غیرخطی ظرفیت جذب آب و کاهش خطی دانسیته توده کپسولها گردید. شرایط بهینه شامل 129/12 درصد مالتودکسترین، 5/0 درصد BSG و دمای ورودی خشککن 22/177 درجه سانتیگراد بود و در این شرایط بهینه، کارآیی ریزپوشانی 60/75 درصد، فعالیت آنتی اکسیدانی 657/63 درصد، محتوای رطوبت 064/2 درصد، حلالیت در آب 339/73 درصد، ظرفیت جذب آب g/100g 88/45، دانسیته توده g/cm3 454/0 و فعالیت آبی 232/0 پیشبینی گردید. از آنجایی که مطلوبیت این مدل برای بهینهسازی تولید کپسولهای عصاره ضایعات غوره 37/80 درصد بود، بنابراین این مدل قابلیت خوبی جهت بهینهسازی تولید کپسولهای عصاره غوره از خود نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
غوره؛ مالتودکسترین؛ ریزپوشانی؛ صمغ دانه ریحان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 83 |