تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,440,713 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,459,995 |
بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و عملکردی پروتئین هیدرولیز شده دانه هندوانه توسط آنزیمهای تجاری | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2022.1967934.1822 | ||
نویسندگان | ||
نسیم مهدوی میقان1؛ پیمان آریایی* 2؛ مهدی شریفی سلطانی3؛ سارا جعفریان4 | ||
1دانشگاه آزاد واحد ایت ا... آملی | ||
2گروه صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، آیت الله آملی، آمل، ایران | ||
3گروه دامپزشکی، چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران | ||
4استادیارگروه علوم و صنایع غذایی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه، تولید پروتئین هیدرولیز شده از دانه هندوانه با استفاده از آنزیمهای میکروبی و بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی و عملکردی در آن میباشد. بدین منظور پروتئین هیدرولیز شده دانه هندوانه توسط آنزیمهای تجاری آلکالاز و پروتامکس (pH بهینه فعالیت آلکالاز 5/8، پروتامکس 7)، در بازههای زمانی 15، 30 و 60 دقیقه تولید شد. مقادیر درجه هیدرلیز، پروفایل اسید آمینه، خواص عملکردی (pH 7) شامل حلالیت، خاصیت کفزایی و امولسیون کنندگی و همچنین خواص آنتیاکسیدانی شامل خنثیسازی رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاءکنندگی فریک اندازهگیری شد. میزان اسیدهای آمینه آبگریز آزاد در پروتئین هیدرولیز شده توسط آنزیم آلکالاز برابر با 93/33درصد و برای آنزیم پروتامکس برابر با 70/31درصد بوده است و بالاترین مقادیر اسید آمینه ضروری و غیر ضروری برای آنزیم آلکالاز و پروتامکس، به ترتیب لوسین 84/7 و 05/7درصد و گلوتامیک اسید 99/19، 09/18درصد بوده است. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده توسط آلکالاز از میزان پروتئین و درجه هیدرولیز، فعالیت آنتیاکسیدانی و خواص عملکردی بالاتری نسبت به پروتئین هیدرولیز شده توسط آنزیم پروتامکس برخوردار بود (05/0>p). همچنین افزایش زمان هیدرولیز تاثیر مثبتی بر پارامترهای مذکور داشت (05/0>p). بنابراین به نظر می-رسد، پروتئین هیدرولیز شده دانه هندوانه به علت دارا بودن فعالیت آنتی اکسیدانی و خواص عملکردی مناسب میتواند بعنوان جایگزین پروتئینهای حیوانی در رژیم غذایی و همچنین بعنوان ترکیبات عملگرا در فرمولاسیون مواد غذایی استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پپتید زیست فعال؛ آلکالاز؛ پروتامکس دانه هندوانه؛ حلالیت؛ رادیکال آزاد DPPH | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 25 |