تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,191 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,850 |
بررسی ویژگی های فیلم خوراکی بر پایه نانو سلولز باکتریایی اکسید شده با روش TEMPO حاوی پروتئین هیدرولیز شده حاصل از میوه درخت کاج | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jfst.2022.1971387.1829 | ||
نویسندگان | ||
نجم الدین پیرویسی1؛ پیمان آریایی* 2؛ مهرو اسماعیلی3؛ محمد احمدی4 | ||
1دانشگاه آزاد واحد آیت ا...آملی | ||
2گروه صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، آیت الله آملی، آمل، ایران | ||
3هئیت علمی دانشگاه آزاد واحد آیت ا...آملی | ||
4گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکه کشاورزی و صنایع غذایی، واحد آیه الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه فیلم هوشمند و فعال بر اساس سلولز باکتریایی اکسید شده با روش TEMPO حاوی پروتئین هیدرولیز شده دانه کاج تولید شد. بدین منظور ابتدا پروتئین هیدرولیز شده میوه دانه کاج با استفاده از آنزیم تجاری آلکالاز هیدرولیز و سپس غلظتهای مختلف آن (0، 5/0، 1 و 5/1درصد) به فیلم نانو سلولز باکتریایی افزوده و ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی، آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی فیلمها بررسی شد. با توجه به نتایج پروتئین هیدرولیز شده دارای مقادیر بالای پروتئین (21/90درصد) و اسید آمینه بود که بالاترین مقادیر اسید آمینه مربوط به آرژنین 88/21درصد، گلوتامیک اسید 33/17درصد (اسیدهای آمینه غیر ضروری) و لوسین 75/6درصد (اسیدهای آمینه ضروری) بوده است. بر اساس نتایج فیلمها، افزایش غلظت پروتئین، سبب کاهش مقاومت کششی و افزایش کشش تا قبل از نقطه پارگی فیلم، نفوذ پذیری بخار آب و کدورت شد (05/0>P) اما تاثیر معنیداری بر رطوبت و حلالیت نداشت (05/0<P). فیلم ها دارای فعالیت آنتیاکسیدانی بالایی بودند و فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH با افزایش غلظت افزایش یافت (05/0>P)، و همچنین این فیلمها خاصیت ضد میکروبی بالایی علیه باکتریهای پاتوژن داشت و خاصیت ضد میکروبی علیه باکتری استافیلوکوکوس اروئوس بالاتر از اشیرشیاکلی بود. فیلم نانو سلولز حاوی پروتئین هیدرولیز شده با غلظت 5/1درصد دارای بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی بود (05/0>p). بنابراین به نظر میرسد، فیلم نانو سلولز حاوی پروتئین هیدرولیز شده میوه کاج به علت دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی میتواند در بسته بندی هوشمند محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پپتید زیست فعال؛ نانو سلولز باکتریایی؛ رادیکال آزاد؛ استافیلوکوکوس اروئوس؛ اشیرشیاکلی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 53 |