تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,456,173 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,470,963 |
ارزیابی فلزات سنگین در گوشت مرغ، بلدرچین و بوقلمون عرضهشده در شهرستان تهران | ||
فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 03 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/qafj.2023.1999142.1094 | ||
نویسندگان | ||
مهدی جعفری* 1؛ ابراهیم رحیمی2 | ||
1- | ||
2گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
انتشار گسترده فلزات سنگین در مواد غذایی و تجمع در بدن انسان سبب بروز اختلالات جدی شده و ریسک ابتلا به سرطان و سایر بیماریها را فراهم میکند.گوشت از مواد غذایی است که برای سلامت انسان ضروری و مصرف آن برای حیات بشر اهمیت ویژهای دارد. مسمومیت با فلزات سنگین و متالوئیدها در محیط زیست و مواد غذایی توجه عموم را برانگیخته است. در همین راستا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی فلزات سنگین در گوشت مرغ، بلدرچین و بوقلمون عرضه شده در شهرستان تهران میباشد. تعداد 45 نمونه گوشت شامل 15 نمونه گوشت مرغ، 15 نمونه گوشت بوقلمون و 15 نمونه گوشت بلدرچین به صورت تصادفی از مراکز عرضه این محصول در شهرستان تهران را جداسازی و پس از انتقال به آزمایشگاه توسط با دستگاه اسپکتروفتومتری جذب اتمی میزان فلزات سنگین آن اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که میانگین فلزات سنگین در 15 نمونه گوشت بلدرچین برای کادمیوم 04/00، آرسنیک 07/00 و سرب 108/0، در گوشت مرغ برای کادمیوم 748/00، آرسنیک 43/00و سرب 717/0 در گوشت گاو برای کادمیوم 569/00، آرسنیک 08/00 و سرب 184/1 بود. آنالیزهای آماری نشان داد که بین میزان فلزات سنگین با نوع ماده غذایی اختلاف معنیداری وجود دارد (05/0p<). نتایج نشان داد غلظت فلزات سنگین در هیچکدام از نمونهها از استاندارد ملی و بینالمللی فراتر نبود و لذا خطری متوجه مصرفکنندگان نیست. | ||
کلیدواژهها | ||
سرب؛ کادمیوم؛ آرسنیک؛ مواد غذایی؛ گوشت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 155 |