تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,627 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,450,106 |
اثر گیاه دارویی زولنگ (Eryngium caucasicum) و ویتامین C بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه های خونی و سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی | ||
فصلنامه زیست شناسی جانوری | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 دی 1402 | ||
نوع مقاله: مقالات پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/ascij.2023.1996685.1539 | ||
نویسندگان | ||
حسین رضا شهبازی* ؛ حیدر علوان نافل الفتلاوی | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | ||
چکیده | ||
آزمایش حاضر به منظور اثر گیاه دارویی زولنگ (Eryngium caucasicum) و ویتامین C بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه های خونی و سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی بود. آزمایش با 4 تیمار، 5 تکرار و 15 قطعه جوجه یک روزه سویه راس 308 در هر تکرار در قالب یک طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارها شامل 1) شاهد (جیره بدون مواد افزودنی)، 2) جیرهی شاهد + 2 درصد گیاه زولنگ، 3) شاهد + 2/0 درصد ویتامین C، 4) شاهد + 2 درصد گیاه زولنگ + 2/0 درصد ویتامین C بودند. نتایج نشان داد که خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل جوجه های گوشتی در دوره های پایانی و همچنین کل دوره در تیمارهایی که از مخلوط گیاه زولنگ و ویتامین C استفاده کرده بودند، افزایش معنی داری با شاهد داشتند (05/0>P). درصد لاشه در تیمارهایی که از مخلوط زولنگ و ویتامین C استفاده کرده بودند با شاهد افزایش معنی داری داشت (05/0>P). کلیه جیره های ازمایشی سبب کاهش معنی دار پروتئین تام خون جوجه های گوشتی نسبت به شاهد شد (05/0>P). جیره مخلوط گیاه زولنگ و ویتامین C باعث افزایش معنی دار HDL نسبت به شاهد شد (05/0>P). نتایج نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی فقط بر روی آلکالین فسفاتاز معنی دار بود (05/0>P). همچنین وزن بورس در تیمارهایی که از مخلوط گیاه زولنگ و ویتامین C استفاده کرده بودند، افزایش معنی داری با شاهد داشتند (05/0>P). بطور کلی نتایج نشان داد که استفاده از مخلوط زولنگ و ویتامین C در جیره جوجههای گوشتی میتواند موجب بهبود عملکرد و تقویت سیستم ایمنی گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
ویتامینC؛ زولنگ؛ فراسنجه بیوشیمیایی؛ عملکرد؛ سیستم ایمنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 76 |