تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,368 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,980 |
مطالعه خصوصیات بیوشیمیایی اسطوخدوس تحت تأثیر کاربرد نانوذرات فلزی | ||
مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی | ||
دوره 14، شماره 3 - شماره پیاپی 50، دی 1402، صفحه 1-16 اصل مقاله (967.86 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فرنام فیروزبخت جهرمی* 1؛ بهنام بهروزنام2؛ عبدالحسین ابوطالبی3؛ عبدالکریم اجرایی4؛ عبدالحسین محمدی جهرمی4 | ||
1دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد جهرم | ||
2نننن | ||
3دانشگاه آزاد جهرم هیات علمی | ||
4هیات علمی دانشگاه آزاد جهرم | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی اثر برخی نانوذرات فلزی بر روی برخی خصوصیات بیوشیمیایی کالوس اسطوخدوس انجام شد. آزمایش در سال 1400 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تکاربرد نانوذرات فلزی به خصوص کاربرد همزمان آنها منجر به کاهش میزان مالون دی آلدئید و افزایش مقدار پرولین، قندهای محلول، فلاونوئید و فنول گردید. بالاترین میزان قندهای محلول، فلاونوئید و فنول به ترتیب به مقادیر 46/8، 8/3، 02/3 و 35/79 در تیمار کاربرد همزمان سه نانوذره حاصل گردید. براساس نتایج مشخص شد که محتوای پروتئین محلول و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز تحت تأثیر مثبت کاربرد نانوذرات فلزی قرار گرفت و کاربرد همزمان نانوذرات آهن و نقره منجر به حصول بالاترین میزان پروتئین محلول به مقدار 2/0 واحد بر گرم شد. این در حالی بود که بالاترین میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز (43/0 واحد بر گرم در دقیقه) و پراکسیداز (4/0 واحد بر گرم در دقیقه) به ترتیب در تیمارهای کاربرد همزمان هر سه نانوذره و کاربرد همزمان نانوذرات نقره و روی به دست آمد. براساس نتایج حاصل از این مطالعه مشخص شد که کاربرد همزمان نانوذرات فلزی با افزایش مقدار آنتی اکسیدانتهای غیر آنزیمی و همچنین افزایش فعالیت آنتی اکسیدانتهای آنزیمی منجر به افزایش سلامت سلولها و کاهش تولید مالون دی آلدئید شده و با کاهش اثرات منفی تنش اکسیداتیو در گیاه شرایط برای افزایش تولید رنگیزه های فتوسنتزی فراهم می گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدانت آنزیمی؛ پروتئین؛ پرولین؛ قند محلول؛ کلروفیل | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 89 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 48 |