تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,329 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,945 |
تاثیر پلاسمای سرد آرگون بر روی فعالیت آنزیمهای مسیر اکسیداتیو ارقام مهم تجاری سویای مورد استفاده در جیره غذایی آبزیان | ||
نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری | ||
دوره 17، شماره 2 - شماره پیاپی 66، شهریور 1402، صفحه 1-12 اصل مقاله (890.96 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسنده | ||
امیر حسین ساری* | ||
1 گروه فیزیک، دانشکده علوم و فناوری های همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
پلاسمای سرد بهدلیل داشتن دمای بین 25 تا 100 درجه سانتیگراد و فشار در حد اتمسفر یا حتی پایینتر، برای ارتقای سلامت و کیفیت محصولات زراعی به کار میرود. این روش، تولید کنندگان صنعت غذایی را از لزوم استفاده از مواد شیمیایی و یا روشهایی که ممکن است به بذر گیاه آسیب بزند، بی نیاز میکند. در این مقاله، اثر پلاسمای سرد آرگون بر روی بذر سویای مورد استفاده در جیره غذایی آبزیان، در 4 رقم و هر رقم در 2 طبقه مادری و گواهی شده مطالعه شد. در این راستا، فعالیت آنزیمهای کاتالاز، اسکوربات پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز بهترتیب با روشهای چنس و ماهلی، ناکانو-آسادا و جیانوپولوتیس-رایز در تمامی رقمها و طبقهها اندازهگیری گردید. نتایج ثابت کرد که میزان فعالیت آنزیم کاتالاز به مقدار ۸۸/۰ تا ۴۰/۴ برابر، آنزیم اسکوربات پراکسیداز به میزان ۴/۰ تا ۰۱/۴ برابر و آنزیم سوپراکسید دیسموتاز به میزان 86/0 تا 89/5 برابر افزایش پیدا کرده بود. این میزان افزایش فعالیت آنزیمی در تیمار 60 ثانیهای پلاسمای سرد بدست آمد و تقریبا بیشتر گروهها بعد از تیمار420 ثانیه دچار کاهش در فعالیت این آنزیمها شدند. نتایج ثابت کرد برای تحریک جوانهزنی و فعالیت آنزیمهای مهم در مسیر فعالسازی بذرهای سویا، زمان تیمار 60 ثانیه پلاسما با فرکانس و ولتاژ بهترتیب 8 کیلوهرتز و 5 کیلوولت مورد نیاز است. در صورتی که زمانهای تیمار بالاتر با همین شرایط پلاسمای سرد، موجب کاهش فعالیت آنها میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: پلاسمای سرد؛ آرگون؛ آنتی اکسیدان؛ سویا؛ جیره غذایی آبزیان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 44 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 42 |