تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,286 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,919 |
بررسی ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و عمر گلجایی آلسترومریا (Alstromeria spp.) با کاربرد اسید سالیسیلیک در پس از برداشت | ||
فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 بهمن 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهناز قنبری1؛ الهام دانائی* 2 | ||
1کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور افزایش کیفیت و طول عمر پس از برداشت گلهای شاخه بریده آلسترومریا طراحی و انجام شد. در این بررسی از تیمار کوتاه مدت اسید سالیسیلیک در سه سطح 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر و سپس محلول نگهدارنده نانو ذرات نقره 2 میلیگرم در لیتر به همراه ساکارز 3 درصد استفاده شد. آب مقطر و نانو ذرات نقره به همراه ساکارز به عنوان شاهد، بود. این آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار (هر تیمار شامل 5 شاخه گل بریده آلسترومریا) انجام شد. نمونهبرداری و اندازهگیری صفات مورد نظر در روزهای شروع آزمایش، 5، 10 و 15 صورت گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین وزن تر نسبی، میزان جذب محلول، درصد شاخص ثبات غشاء سلول و عمر گلجایی گلهای شاخه بریده آلسترومریا در تیمار اسید سالیسیلیک 150+ نانو ذرات نقره+ ساکارز بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول، محتوای آنتوسیانین و کلروفیل کل در تیمار اسید سالیسیلیک 100+ نانو ذرات نقره+ ساکارز بدست آمد. لذا میتوان غلظتهای 100 و 150 میلیگرم در لیتر اسید سالیسیلیک به همراه نانو ذرات 2 میلیگرم در لیتر و ساکارز 3 درصد را برای بهبود ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و عمر گلجایی آلسترومریا توصیه نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
آلسترومریا؛ اسید سالسیلیک؛ عمر گلجایی؛ نانو ذرات نقره | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 24 |