تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,345,700 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,387,515 |
اثر ضدباکتریایی اسانس اسطوخودوس بر باکتری Xanthomonas campestris و Escherichia coli | ||
بوم شناسی گیاهان زراعی | ||
مقاله 4، دوره 10، ویژه نامه 2 - 2 - شماره پیاپی 35، مرداد 1393، صفحه 33-42 اصل مقاله (973.9 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مریم ربانی؛ رویا رضائیان دلویی* ؛ مهدی جباری نوقابی | ||
چکیده | ||
استفاده از فرآوردههای طبیعی به جای مواد شیمیایی و آنتیبیوتیکها در مهار باکتریها مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. این تحقیق با هدف تعیین اثر ضد باکتریایی اسانس اسطوخودوس بر دو باکتری Xanthomonas campestrisو Echerichia colis در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت. فعالیت ضدباکتریایی اسانس در مقایسه با آنتیبیوتیک جنتامایسین با استفاده از روش نشر در آگار تعیین گردید. حداقل غلظت باکتریایستایی اسانس با استفاده از روش سری دو برابر رقت لولهای با تهیه غلظتهای مختلف از 004/0 تا ۴% در محیط کشت آگار مغذی مشخص شد. حداقل غلظت کشندگی نیز با استفاده از روش کشت در محیط آگار مغذی تعیین گردید. همچنین ترکیبات شیمیایی اسانس اسطوخودوس با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی شناسایی گردید. میانگین قطر هاله عدم رشد در باکتری X. campestris از ۳۵/۰ ± ۸۳/۳ تا ۷۷/۰ ± ۷/۱۸ میلیمتر به ترتیب در غلظتهای ۲۵/۰ تا ۴% و در باکتری E. coliدر غلظتهای ۱۲۵/۰ تا ۴% از ۷/۰ ± ۵/۴ تا ۹/۰ ± ۶/۱۷ میلیمتر متغیر بود. حداقل غلظت باکتریایستایی و کشندگی اسانس اسطوخودوس علیه باکتری X. campestris به ترتیب معادل ۱ و ۲% و در مورد باکتری E. coliبه ترتیب معادل ۱۲۵/۰و ۲۵/۰% بود. بیشترین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس اسطوخودوس شامل لینالول (۹۴/۴۴%) و ۸،۱- سینئول (۵/۲۱%) بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که میتوان از اسانس اسطوخودوس به عنوان ترکیب ضدمیکروبی طبیعی در مبارزه با این دو باکتری بیماریزا استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
آللوپاتی؛ باکتری ایستایی؛ باکتری کشی؛ حداقل غلظت کشندگی؛ حداقل غلظت مهارکنندگی؛ فعالیت ضدباکتریایی | ||
مراجع | ||
Aghel N, Moghimipour E, Ameri A (2007) Characterization of an antidermatophyte cream from Zataria multiflora boiss. Iranian Journal of Pharmacological Science 3: 77–84.
2. Agrios GN (1997) Plant Pathology. 4th ed. Academic press. USA.635.
3. Ahmady-abchin S, Nasrolahi omran A, Jafari N, Mostafapour MJ, Kia M (2012) Antibacterial effects of Lavandula Stoechas Essential Oil, on Gram Positive and Negative Bacteria In Vitro. Medical Laboratory Journal 6:2.35-41.
4. Akhondzadeh-Basti A, Razavilar V, Misaghi A, Radmehr B, Abbasifar R, Yazdani D ,Akhoundzadeh S ( 2004) Effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil on probability of growth initiation of Staphylococcus aureus in a brain heart infusion broth. Journal of Medicinal Plants 3: 53-61.
5. Andrews JM (2001) Determination of minimum inhibitory concentrations. Journal of Antimicrobial Chemotherapy 48: 5-16.
6. Broomand A, Hamedi M, Emamjomeh Z, Razavi SH, Gholmakani MT (2008) Investigation on the antimicrobial effects of essential oils from dill and coriander seeds on Staphylococcus aureus, Escherichia coli O157:H7 and Salmonella typhimuruim. Iranian Food Science and Technology Research Journal 4: 59-68.
7. Burt S (2004) Essential oils their antibacterial properties and potential applications in food a review. International Journal of Food Microbiology 94(3): 223–253.
8. Conner D.E (1993). Naturally occurring compounds In Davidson PM and Branen AL (Eds). Antimicrobials in Foods 2nd ed. Marcel Dekker Inc. New York 441–467.
9. Dorman D, Deans SG, Noble RC, Surai P (1995) Evaluation in vitro of plant essential oils as natural antioxidants. Journal essential Oil Research 7(6): 645-651.
10. Dufour M, Simmonds RS, Bremer PJ (2003) Development of a method to quantify in vitro the synergistic activity of "natural" antimicrobials. International Journal of Food Microbiology 85(3): 249 - 258.
11. Goran A, Mozafari A, Ghaderi N (2013) Effect of antimicrobial compounds in grapes Vitis.vinifera L. surface sterilized explants in vitro. Congress of Agricultural Research University of Kurdistan 6:1-4.
12. Hasanzadeh N (2005) Technological implication of natural products in plant diseases management with special emphasis on fireblight. Journal of agricultural sciences Islamic Azad University 1:53-67.
13. Hemaiswarya S, Kruthiventi AK, Doble M (2008) Synergism between natural products and antibiotics against infectious diseases. Phytomedici E 15:639–652.
14. Holly RA, Patal D (2005) Improvement in shelf life and safely of perishable food by plant essential oil and smoke antimicrobials. Food Chemistry 22: 273-292.
15. Hoseinzadeh A, Mohajerfar T, Akhondzadeh basti A, Khanjari A, Gandomi nasrabadi H, Misaghi A, Sadeghi S (2011) Determination of minimum inhibitory concentration (MIC) of lysozyme and Zataria multiflora Bioss. essential oil on E. coli O157: H7. Journal of Medicinal Plants11:208-217.
16. Karami-Osboo R, Khodaverdi M, Ali-Akbari F (2010) Antibacterial Effect of Effective Compounds of Satureja hortensis and Thymus vulgaris Essential Oils against Erwinia amylovora. Journal of Agricultural Science Techology,12(1): 35-45.
17. Kordali S, Kotan R, Mavi A, Cakir A, Ala A, Yildirim A (2005) Determination of the chemical composition and antioxidant activity of the essential oil of Artemisia dracunculus and of the antifungal and antibacterial activities of Turkish Artemisia absinthium, A. dracunculus Artemisia santonicum and Artemisia spicigera essential oils. Journal of Agricultural and Food Chemistry 53: 9452-9458.
18. Lo Cantore P, Iacobellis NS, De Marco A, Capasso F, Senatore F (2004) Antibacterial activity of Coriandrum sativum L. and Foeniculum vulgare Miller var. vulgare (Miller) essential oils. Journal of Agricultural and Food Chemistry 52: 7862-7866.
19. Maberley DJ (1997) A portable dictionary of vascular plants. 2nd ed. Cambridge university press, 210-215.
20. Mohajerfar T, Hoseinzadeh A, Akhondzadeh basti A, Khanjari A, Misaghi A, Gandomi nasrabadi H (2012) Determination of minimum inhibitory concentration (MIC) of Zataria multiflora Bioss. essential oils and lysozim on L. monocytogenes. Journal of Medicinal Plants 11: 70-78.
21. Omidbeigi R (1995) Approaches to production and processing of medicinal plants. 2nd ed., Behnashr, Tehran.
22. Oroojalian F, Kasra-Kermanshahi R, Azizi M, Bassami MR ( 2010) Phytochemical composition of the essential oils from three Apiaceae species and their antibacterial effects on food-borne pathogens. Food Chemistry 120: 765-770.
23. Oorojalian F, Kasra-Kermanshhi R, Azizi M, Basami MR (2009) Synergistic antibacterial activity of the essential oils from three medicinal plants against some important food-borne pathogens by microdilution method. Iranian Journal of Medical and Aromatic Plants 26: 133-146.
24. Ranjbar H, Farzaneh M, Sharifii R, Hadian J, Mirjalili MH (2008) Classification of selected multi-cut Persian clover germplasm of National Plant Genebank based on agronomic traits. Pajouhesh and Sazandegi 81: 54-60
25. Rasoli A, Rezaie MB (2000). A study on antimicrobial activity and chemical compositions of essential oil from flowers of Lavandula angutifolia and Salvia officinalis. Journal of Kerman University of Medical Sciences 7: 173-181.
26. Rodriguez DJ, Castillo DH, Garcia RR, Sanchez LA (2005) Antifungal activity of Aloe vera pulp and liquid fraction against plant pathologenic fungi. Industrial Crops and Products 21:81-87.
27. Smid EJ, Gorris LGM (1999) Natural antimicrobials for food preservation. Handbook of Food Preservation. New York: Marcel Dekker 285–308.
28. Soltandalal MM, Bayat M, Yazdi MH, Aghamiri S, Ghorbanzade-Meshkani M, Peimane- Abedimohtaseb T, Shojai-Saadi B (2012) Evaluation of antimicrobial effect of Zataria multiflora essential oil on antibiotic resistant Staphylococcus aureus isolates from food products. Journal of Kurdistan University of Medical Sciences 17: 21-29.
29. Soylum M, Kurt S, Soylu S (2010) In vitro and in vivo antifungal activities of the essential oil of various plants againsttomato grey mould disease agent Botrytis cinerea. International Journal of Food Microbiology 143:183-189.
30. Ulte A, Bennik MHJ, Moezelaar R (2002) The phenolic hydroxyl group of carvacrol is essential for action against the food pathogen Bacillus cereus. Applied and Environmental Microbiology 68: 1561-1568. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,827 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,691 |