تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,291,586 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,346,506 |
تاثیرات اضافه نمودن ویتامین D در جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان بر روی سیستم ایمنی و فاکتورهای خونی | ||
فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات | ||
مقاله 5، دوره 4، شماره 16، دی 1392، صفحه 33-44 اصل مقاله (991.94 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سجاد دهقان زاده* ؛ عباسعلی زمینی؛ حسین خارا | ||
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان | ||
چکیده | ||
قزل آلای رنگین کمان جزو ماهیان پرورشی است که اساس یک صنعت در حال توسعه را تشکیل می دهد. به دلیل اهمیت امروزه این ماهی در صنعت آبزی پروری ، این تحقیق در 120 عدد بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی3 گرم به مدت 8 هفته در 12 تانک فایبرگلاس با تراکم 10 عدد بچه ماهی برای بررسی اثرات سطوح مختلف ویتامین D3 در فاکتورهای خونی و سیستم ایمنی ، در3 تیمار غذایی و 1گروه شاهد با 3 تکرار،در غلظت های 3000 و 4000 و 5000 واحد بین المللی ویتامین D3 صورت پذیرفت. تحقیق حاضر نشان داد که افزایش مقادیر ویتامین D3 به جیره غذایی بچه ماهیان ، باعث افزایش سطوح ویتامین D پلاسمای خون و افزایش سطوح گلبول های سفید خون و ایمنوگلبولین کل گردید که بیانگر افزایش سیستم ایمنی بدن می باشد و در دیگر فاکتورهای خونی مانند هموگلوبین ، هماتوکریت ، نوتروفیل ، لنفوسیت ، مونوسیت ، ائوزونوفیل ، حجم متوسط گلبولی خونMCV ، غلظت متوسط هموگلوبین در گلبول قرمز MCH، غلظت متوسط هموگلوبین های گلبول قرمز خون MCHC اختلاف معنادار آماری نداشته است(p>0.05). | ||
کلیدواژهها | ||
قزل آلای رنگین کمان؛ ویتامینD؛ فاکتورهای خونی؛ سیستم ایمنی؛ گلبول سفید خون؛ ایمنوگلبولین کل | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 769 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 211 |