تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,345,840 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,387,619 |
سنتر نانوکپسولهای فرو گلوتامات: بررسی پایداری و اندازه نانوکپسول | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 6، دوره 8، شماره 2، شهریور 1393، صفحه 45-51 اصل مقاله (1.06 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
آزاده ایزدیاری* 1؛ عظیم اکبرزاده2؛ سید علی وزیری3؛ ابوالحسن علوی3؛ حسین عطار3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، دانشکده فنی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
2استاد بخش پایلوت بیوتکنولوژی انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران | ||
3استادیار، گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
یک چهارم مردم جهان دچار فقر آهن بوده و ناگزیر به مصرف ترکیبهای متفاوت آن هستند. اما مصرف آهن به صورت مکمل فرو و یا تزریق به مادهی غذایی جهت غنیسازی، مشکلات ظاهری و ارگانولپتیک را ایجاد میکند. بنابراین، روش کپسولی کردن یا پوشینهگذاری پیشنهاد میشود. هدف از این پژوهش، سنتر نانوکپسولهای فرو گلوتامات با پوشش لیپوزوم و بررسی ریخت، اندازه، قطر و پایداری نانوکپسول تولیدی است. برای این منظور فرو گلوتامات به دلیل قابلیت جذب بالا در بدن انتخاب و نانوکپسولهای آهن با روش تبخیر فاز معکوس سنتز شد. سپس اندازه ذرات و پتانسیل زتا با دستگاه اندازهگیر پتانسیل زتا و مقدار جذب با دستگاههای جذب اتمی کورهای و طیفسنج دو پرتویی در طول موجهای 248nm و nm 630 بررسی شد. در این پژوهش از دستگاه میکروسکوپ الکترون روبشی جهت ریخت شناسی نانوکپسولهای لیپوزومه شده و نیز نرم افزار Excel جهت تعیین معادلات استاندارد و رسم نمودارها استفاده شد. نتیجهها نشان داد که نانوکپسولهای فرو گلوتامات لیپوزومه شده دارای اندازه100تا 400nm و در برخی موارد زیر nm 100، فرم کروی و پایداری بالا با پتانسیل زتای 18/4-، میزان کارایی کپسولی شدن 93/40% و میزان بارگذاری فرو در کپسول 7/78% بوده است. لازم به ذکر است سنتز نانوکپسولها با این روش به دلیل پایداری بالا، در صنایع غذایی و دارویی جهت رفع کم خونی فقر آهن میتواند مؤثر واقع شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنمی؛ فرو گلوتامات؛ کپسولی شدن؛ فقر آهن | ||
مراجع | ||
[1] Martinez-Navarrete, N.; Camacho, M.M.; Martinez-Lahuerta, J.; Martinez-Monzo, J.; Food Research International, 35, 225-231, 2002. M.; “food enrichment and cure of iron deficiency anemia”, Kolbe sepid., Persian, 5(17), 50-54, 2013. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 409 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,207 |