تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,622 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,346,593 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,388,122 |
تاثیر عصاره گیاه آلوئه ورا (Aloe vera) بر روی فاکتورهای رشد و ضریب تبدیل غذایی در ماهی اسکار ( Astronatus ocellatus) | ||
پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
مقاله 4، دوره 9، شماره 1، خرداد 1393، صفحه 42-55 اصل مقاله (355.12 K) | ||
نوع مقاله: تحقیقی | ||
نویسندگان | ||
محمد علی سعیدی* 1؛ عباس متین فر2؛ بهنام سلیمی3 | ||
1گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات کردستان، سنندج | ||
2بخش آبزی پروری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران | ||
3گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج ، سنندج | ||
چکیده | ||
تامین نیازهای تغذیه ای ماهیان یکی از ارکان مهم در موفقیت آمیز بودن روند پرورش و نگهداری ماهیان می باشد. از ژل آلوئه ورا با داشتن ترکیبات مفیدی مانند هشت آمینو اسید ضروری ، مونوساکارید و پلی ساکاریدها، ویتامین هاى C، 12B، 6B،2B، 1B، Aو E و مواد معدنی می توان به عنوان یک مکمل با ارزش و طبیعی در جیره غذایی آبزیان استفاده نمود. در این تحقیق اثر تغذیه با عصاره خام گیاه آلوئه ورا در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) با میانگین وزنی 56/2 ± 57/17 گرم مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 54 عدد ماهی در سه تیمار هر کدام با 3 تکرار منظور گردید. دو تیمار شامل غلظتهای 2 و 5 درصد عصاره خام گیاه آلوئه ورا با خوراک سایز 8/0 میلی متر شرکت بیومار مخصوص ماهیان گوشتخوار مخلوط شد. نمونهها به مدت 60 روز با این جیره تغذیه گردیدند. نمونههای کنترل با خوراک فاقد عصاره آلوئه ورا تغذیه شدند. نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان داد، که سطوح شاخص های رشدی افزایش وزن، ضریب رشد ویژه ، ضریب چاقی و کاهش ضریب تبدیل غذایی ماهی هایی که با گیاه آلوئه ورا تغذیه شده اند، دارای اختلاف معنی داری (05/0P<) در مقایسه با گروه کنترل می باشند و با افزایش میزان آلوئه ورا در گروه های آزمایشی این شاخصه ها افزایش یافتند و همچنین کاهش ضریب تبدیل غذایی شد. میزان شاخص های افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی و ضریب تبدیل غذایی به ترتیب به میزان (82/2± 34/3)، (04/0± 13/0)، (00001/0±0001/0) و (2/0± 12/0). به طور کلی اختلاف معنی داری برای شاخص های طول کل و میانگین رشد روزانه در بین تیمارهای حاوی آلوئه ورا با تیمار کنترل مشاهده نگردید(05/0P<). در هیچ کدام از تیمارهای آزمایشی تلفاتی مشاهده نشد. البته لازم بذکر میباشد جیره حاوی 2 درصد آلوئه ورا هم تأثیر گذار بود، ولی بطور کلی میتوان عنوان نمود تیمار مناسبتر تیمار حاوی 5 درصد آلوئه ورا بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی اسکار Astronotus ocellatus؛ آلوئهورا Aloe vera؛ ضریب تبدیل غذایی؛ فاکتورهای رشد و بازماندگی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 473 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 355 |