تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,303,476 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,358,438 |
بررسی اثر شوری بر برخی صفات مورفولوژیک دو رقم برنج (Oryza Sativa L.) در مرحلهی گیاهچهای | ||
اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر | ||
مقاله 1، دوره 7، شماره 4، اسفند 1394، صفحه 279-286 اصل مقاله (354.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله تحقیقاتی | ||
نویسندگان | ||
عمار بهاری اردشیری* 1؛ عباس عظیم نژاد1؛ یوسف نیک نژاد2؛ هرمز فلاح آملی2 | ||
1دانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی | ||
2استادیار گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تغییرات مورفولوژیکی گیاهچه برنج (رقم های ندا و فجر) تحت تنش شوری، پژوهشی در سال 1394 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت اله آملی انجام گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو ژنوتیپ (ارقام ندا و فجر) در چهار سطح شوری (صفر، 40، 80 و 120 میلی مولار کلرید سدیم) و در سه تکرار انجام شد. نتایج میانگین مربعات نشان داد که بین ارقام مورد مطالعه از نظر طول برگ، ارتفاع گیاهچه، طول ریشه، وزن خشک کل و شاخص کلروفیل برگ اختلاف معنی داری وجود ندارد. اما بین سطوح مختلف تیمار شوری از نظر صفات مذکور اختلاف معنی داری در سطح یک درصد مشاهده گردید. بر اساس نتایج، همه ی ویژگی های رشدی شامل ارتفاع گیاه، طول برگ، طول ریشه، وزن خشک کل گیاهچه و شاخص کلروفیل متر تحت تنش شوری به طور معنی داری کاهش یافت. بهطور کلی نتایج این آزمایش نشان می دهد که تفاوت در قدرت تحمل تنش شوری و تغییرات مورفولوژیک در گیاهان تحت تنش، حتی در بین ارقام مختلف در داخل یک گونه نیز مشاهده می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
کلمات کلیدی: برنج؛ تنش شوری؛ صفات مورفولوژیک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 759 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 554 |