تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,291,743 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,346,639 |
اثر سطوح مختلف گیاه خارشتر.()Alhaji maurorum L بر عملکرد، کیفیت تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی و هماتولوژیکی خون مرغهای تخمگذار تجاری | ||
پژوهش های بالینی دامپزشکی | ||
مقاله 4، دوره 4، شماره 2، تیر 1392، صفحه 111-121 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نویسنده | ||
علی نوبخت* | ||
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح مختلف گیاه خارشتر .( )Alhaji maurorum Lبر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای خون مرغهای تخمگذار تجاری انجام گرفت. این آزمایش با تعداد 144قطعه مرغ تخمگذار سویةهای لاین ( )W36از سن 65تا ً 76هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4تیمار و 3تکرار (هر تکرار دارای 12قطعه مرغ) اجراء گردید. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: )1تیمار شاهد (بدون استفاده از خارشتر،) )2 جیرۀ حاوی %1/5خارشتر، )3جیرۀ حاوی %3خارشتر، و )4جیرۀ حاوی %4/5خارشتر. استفاده از گیاه خارشتر در جیرههای غذایی مرغهای تخمگذار دارای اثرات معنیدار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و سطح سلولهای خون مرغها میباشد ( .)p>0/05بیشترین مقادیر مربوط به درصد تولید، تولید تودهای تخممرغ، خوراک مصرفی، بهترین ضریب تبدیل غذایی و حداقل هزینة خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی با استفاده از 3درصد خارشتر در جیرۀ مرغها مشاهده گردید. استفاده از 3درصد خارشتر باعث بهبود وزن مخصوص تخممرغ، شاخص رنگ زرده و وزن هر میلیگرم از سطح پوسته نسبت به جیرۀ شاهد شد. کمترین درصد هتروفیل، بالاترین درصد لنفوسیت و کمترین نسبت هتروفیل به لنفوسیت با استفاده از 3درصد خارشتر در جیرهها مشاهده شد. استفاده از سطوح مختلف گیاه خارشتر اثرات معنیداری بر فراسنجههای بیوشیمیایی خون مرغها نداشت ( .)p<0/05نتیجهگیری نهایی اینکه استفاده از 3درصد گیاه خارشتر در جیرههای غذایی مرغهای تخمگذار تجاری بدون اینکه اثرات سوئی بر فراسنجههای خون داشته باشد، باعث بهبود عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ و کاهش هزینة خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم مرغ تولیدی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
خارشتر؛ صفات تخمرغ؛ عملکرد؛ مرغ تخمگذار تجاری؛ فراسنجهای خون | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 540 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,905 |