تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,291,750 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,346,644 |
اثر استفاده از سطوح مختلف سیب درختی ضایعاتی بر ملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای خون مرغهای تخمگذار تجاری | ||
پژوهش های بالینی دامپزشکی | ||
مقاله 2، دوره 4، شماره 3، مهر 1392، صفحه 149-166 اصل مقاله (969.13 K) | ||
نویسنده | ||
علی نوبخت* | ||
دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه | ||
چکیده | ||
این آزمایش با تعداد 144قطعه مرغ تخمگذار سویةهای لاین ( )W36از سن 65تا ً 76هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4تیمار و 3تکرار (هر تکرار دارای 12قطعه مرغ) اجراء گردید. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: )1تیمار شاهد بدون استفاده از سیب ضایعاتی، )2جیرۀ حاوی 2/5درصد سیب ضایعاتی، )3جیرۀ حاوی 5درصد سیب ضایعاتی و )4جیرۀ حاوی 7/5درصد سیب ضایعاتی. استفاده از سیب ضایعاتی در جیرههای غذایی مرغهای تخمگذار اثرات معنیدار بر عملکرد و فراسنجههای خون مرغها داشت ( .)P>0/05بیشترین مقادیر وزن تخممرغ، وزن توده تخممرغ، بالاترین درصد تولید تخممرغ، بهترین ضریب تبدیل خوراک و کمترین هزینة خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی با استفاده از 5درصد سیب ضایعاتی مشاهده گردید. استفاده از 7/5درصد سیب ضایعاتی باعث کاهش معنیدار مقدار خوراک مصرفی مرغها شد. ضایعات سیب در مقدار بیشتر از 2/5درصد به صورت معنیداری باعث کاهش درصد پوسته، ضخامت پوسته، درصد زرده و واحد هاو شد. پایینترین سطح کلسترول خون با استفاده از 2/5درصد ضایعات سیب و بالاترین درصد لنفوسیت با جیرۀ حاوی 5درصد ضایعات سیب به دست آمد. به طوری کلی مرغها بهترین عملکرد و بالاترین سطح لنفوسیت را با استفاده از 5درصد ضایعات سیب داشتند. هر چند استفادۀ بیشتر از 2/5درصد ضایعات سیب، اثرات منفی بر صفات کیفی تخممرغها داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
صفات کیفی تخم مرغ؛ ضایعات سیب درختی؛ عملکرد؛ مرغ تخمگذار تجاری؛ فراسنجه های خون | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 505 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,110 |