تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,293,899 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,348,045 |
اثرات جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کلزا با کنجاله سویا بر برخی صفات تولیدی گاوهای تازه زای نژاد هلشتاین | ||
پژوهش های بالینی دامپزشکی | ||
مقاله 3، دوره 4، شماره 3، مهر 1392، صفحه 167-175 اصل مقاله (917.73 K) | ||
نویسنده | ||
نواب قبادی* | ||
دانشگاه پیام نور، گروه کشاورزی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر جهت بررسی اثرات سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کلزا با کنجاله سویا و تاثیر آن بر مصرف ماده خشک، تولید و ترکیب شیر،گلوکز و نیتروژن غیرآمینی خون گاوهای شیری بود.در این مطالعه از بیست وچهار راس گاوشیری هلشتاین در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد.در تیمارهای آزمایشی ازکنجاله کلزای حاوی سطوح مختلف 10 ،5 ،0و 15درصد جایگزین با کنجاله سویا استفاده گردید سپس نمونههای شیر و خون از دامها اخذ شد و نمونهها با رویه GLMو SASآنالیز شد.نتایج نشان داد که تولید شیر،درصد پروتئین، درصد چربی و درصد لاکتوز،سطوح گلوکز و نیتروژن غیر آمینی خون در بین هیچکدام از تیمارها تفاوت معنی داری نداشت( )P < 0/50ولی زمان بر روی همه مولفههای مورد بررسی اثرگذار بود( .)P > 0/50به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که میتوان درجیره گاوهای شیرده کنجاله کلزا را بدون اثرات مضر بر روی فراسنجههای تولیدی و متابولیتهای خونی، در هر سطحی،جایگزین کنجاله سویا نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
کنجاله کلزا؛ کنجاله سویا؛ گاوهای هلشتاین؛ ترکیب شیر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 399 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,728 |