تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,292,355 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,347,082 |
تاثیر افزودن آویشن شیرازی ( )Zataria multifloraدر جیره بر ویژگیهای بافت شناسی مخاط روده باریک جوجههای گوشتی | ||
پژوهش های بالینی دامپزشکی | ||
مقاله 5، دوره 4، شماره 3، مهر 1392، صفحه 189-198 اصل مقاله (984.14 K) | ||
نویسنده | ||
سمیه حامدی* | ||
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، دانشکده دامپزشکی، گروه علوم پایه، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
ترکیبات جیره غذایی از عوامل موثر در تغییرات مورفولوژی روده میباشند که با ایجاد این تغییرات، سبب تغییر در هضم و جذب مواد مغذی میشوند. در این پژوهش هیستومورفومتری روده باریک در جوجههای گوشتی در ارتباط با مصرف آویشن شیرازی ( )ZatariaMultiforaمورد مطالعه قرار گرفته و با تغذیه معمولی مقایسه شد. بدین منظور تعداد 50قطعه جوجه گوشتی یک روزه را با استفاده از طرح ک ً املا تصادفی به 5گروه 10تایی تغذیه با نسبتهای مختلف آویشن شیرازی بصورت پودر اضافه شده به جیره (افزودن آویشن شیرازی با نسبتهای %1/5 ،%1 ،%0/5و %2به جیره اصلی) و شاهد (جیره تجاری رایج) تقسیم و به مدت 40روز تحت رژیم آزمایشی قرار داده سپس جوجهها وزن کشی و کشتار شدند و از سه بخش دئودنوم، ژئوژنوم و ایلئوم با فاصله 2سانتی متر نمونه برداری انجام شد و نمونهها با بافر فرمالین %10فیکس شده و پس از انجام مراحل معمول بافت شناسی برشهای 6میکرونی به روش H&Eرنگ آمیزی شده و با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت. در این مطالعه طول کرکها، عرض کرک ها، عمق کریپت، ضخامت مخاط و زیر مخاط با گراتیکول خطی اندازه گیری و دادهها با تستهای آماری به روش ANOVAبررسی شدند. در مطالعه حاضر مصرف گیاه آویشن شیرازی در دوزهای مصرفی تغییرات قابل توجهی در طول و عرض کرکها و نسبت طول کرک به عمق کریپت در مخاط روده باریک جوجههای تغذیه شده با این گیاه ایجاد نکرد که بیانگر عدم تغییر در سطح جذب روده ای بوده و میتواند تا حدی نشانگر دلیل عدم تفاوت معنی دار در وزن جوجههای تغذیه شده با این گیاه نسبت به گروه کنترل باشد. در کل چنین به نظر میرسد که آویشن شیرازی در مقادیر مصرف شده در این پژوهش دست کم از طریق اثر گذاری بر هیستولوژی روده نمی تواند روی قابلیت جذب آن موثر باشد | ||
کلیدواژهها | ||
هیستومورفومتری؛ روده باریک؛ آویشن شیرازی؛ جوجه گوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 367 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 906 |