تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,618 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,303,194 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,357,336 |
بررسی مصرف انرژی در دو روش سنتی و مکانیزه برای تولید برنج رقمهای هاشمی و گوهر (مطالعه موردی: شهرستان صومعه سرا) | ||
مجله مهندسی زیست سامانه | ||
مقاله 3، دوره 5، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 27-45 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
اهداف تحلیلهای انرژی، کاهش مصرف نهادههای انرژی و جایگزینی منابع انرژی تجدیدپذیر در فرآیند کشاورزی و حتی المقدور کاهش هزینههای تولید و روشهای تولید میباشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی است، چون نتایج آن برای برنامهریزان، دست اندرکاران سیاستهای توسعه کشاورزی کشور قابل استفاده میباشد. این تحقیق در شهرستان صومعه سرا و در مزارع برنج انجام شد. برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز پرسشنامههای مقدماتی طراحی شد که برای پیش آزمون اولیه در مصاحبه با تعدادی کشاورز در منطقه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مجموع کل انرژی نهاده در روش سنتی و مکانیزه تولید برنج گوهر به ترتیب برابر 18947 و 24507 مگاژول در هکتار و در تولید برنج رقم هاشمی بهترتیب برابر 18266 و 19571 مگاژول در هکتار بود. بیشترین میزان مصرف انرژی مربوط به نهاده بذر، سم و کود شیمیایی بود. انرژی معادل مصرف سوخت نیز پس از آن در رتبه بعدی قرار گرفت. میزان مصرف انرژی در روش مکانیزه به مقدار 4/18 درصد بیشتر از روش سنتی بود. روش سنتی نسبت انرژی و بهرهوری انرژی بالاتری نسبت به مکانیزه دارا بود. رقم گوهر در مقایسه با رقم هاشمی، بهرهوری و نسبت انرژی بیشتری داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
شاخص های انرژی؛ مصرف انرژی؛ برنج گوهر؛ برنج هاشمی؛ شهرستان صومعه سرا | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 304 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 142 |