تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,003 |
تعداد مقالات | 83,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,286,013 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,341,320 |
بررسی تاثیر محلول پاشی عناصر غذایی بر صفات مورفولوژیکی و عملکرد برنج | ||
اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر | ||
مقاله 5، دوره 8، شماره 3، آذر 1395، صفحه 295-303 اصل مقاله (360.38 K) | ||
نوع مقاله: مقاله تحقیقاتی | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تاثیر عناصر غذایی کم مصرف و پر مصرف بر صفات مورفولوژیکی و عملکرد گیاه برنج آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در منطقه گلوگاه طی سال زراعی 1393 اجرا شد. در این پژوهش تیمارهای عناصر غذایی در سطوح (شاهد، کود کم مصرف، کود ماکرو و کود کم مصرف و ماکرو) اعمال شد. بر اساس نتایج بدست آمده تیمارهای بکاررفته اختلاف معنیداری بر ارتفاع بوته، تعداد پنجه، طول خوشه، تعداد کل دانه و وزن هزار دانه در سطح آماری 5٪ نشان دادند. نتایج مقایسه میانگین در بررسی تاثیر عناصر غذایی بیانگر آن است بیشترین ارتفاع گیاه (59/173 سانتیمتر) مربوط به تیمار شاهد و کمترین میزان آن (41/134 سانتیمتر) در تیمار کاربرد عناصر کم مصرف و عناصر پر مصرف مشاهده شد. بنابراین میتوان عناصر کم مصرف و عناصر پر مصرف را بعنوان تیمارهای کودی مطلوب جهت بهبود صفات مورفولوژیکی و عملکرد گیاه برنج معرفی کرد. بنابراین در تغذیه گیاه برنج نقش کم مصرف عناصر و همچنین سیلیکات حایز اهمیت است | ||
کلیدواژهها | ||
برنج؛ عناصر غذایی؛ صفات مورفولوژیکی؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 324 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 252 |